Španjolska u polufinalu Eurobasketa: Navarro i Gasol razbili Sloveniju

EUROPSKI prvaci razbili su Sloveniju u četvrtfinalu Eurobasketa u Litvi sa 86:64 i plasirali se u polufinale. Utakmica je za Soveniju počela odlično te su u prvoj četvrtini stvorili prednost +7, ali u nastavku su eksplodirali J.C. Navarro i Pau Gasol koji su potopili Slovence za +22 na kraju utakmice.

Slovenci su sjajno otvorili utakmicu, prva je četvrtina u potpunosti bila u njihovom znaku. Dobili su izabranici Božidara Maljkovića taj period s 23:16, ali to je uglavnom bilo sve što su u srijedu napravili. Španjolci su u drugoj četvtini ubacili u višu brzinu, malo po malo su topili prednost suparnika i minutu i pol do poluvremena prvi put poveli (29:28).

U svlačionicu su otišli s prednošću 35:31, a onda u trećoj četvrtini uraganom uništili svaku nadu Slovencima. Tih su deset minuta igre europski prvaci riješili u svoju korist rezultatom 36:14 i svakoj je priči bio kraj. Krenuli su, istina, Maljkovićevi košarkaši s 9-0 u posljednju četvrtinu, ali ubrzo je prednost Španjolske opet bila veća od 20 koševa.

Navarro je zabio 26, a Pau Gasol 19 poena i čak 16 skkova, dok su najbolji u momčadi Bože Maljkovića bili dragič sa 14 koševa i 5 skokova te Begić sa deset poena. Slovenci nastavljaju borbu za peto ili šesto mjesto, odnosno kvalifikacije za Olimpijske igre.

Makedonija od 20 sati igra protiv domaćina Litve.

Eurobasket, četvrtfinale:

Španjolska – Slovenija 86-64

Litva – Makedonija (kasnije)

Francuska – Grčka (četvrtak)

Rusija – Srbija (četvrtak)

Pročitajte više