KAD ĆE VIDEOTEHNOLOGIJA? Bale i Ronaldo slomili Borussiju, ali opet će se pričati o sucima

Foto: Getty Images/Guliver Image

KRAJNJE JE vrijeme da UEFA ozbiljno razmisli o uvođenju videotehnologije na utakmice Lige prvaka. Godinama gledamo loše sudačke odluke koje usmjeruju utakmice, a još jedna takva bila je večeras ona u Dortmundu gdje je Real u 2. kolu skupine H slavio 3:1.


Na prvi pogled uvjerljiva pobjeda prvaka Europe, no da se UEFA ugledala na Serie A i Bundesligu i investirala par desetaka tisuća eura, ova utakmica vjerojatno bi završila potpuno drukčije. U 14. minuti susreta Jarmolenko je prošao po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac, a Aubameyang vratio loptu na samu gol crtu. Tamo Keylor Navas odbija loptu ravno na ruke Ramosa koji je izbija odbojkaškom tehnikom.

Ramos poput vratara rukama zaustavio loptu: Je li sudac trebao dosuditi penal?

Penal? Čist kao suza. No ne i za Björna Kuipersa i petog suca koji je stajao nekoliko metara dalje. I, kako to obično biva, četiri minute kasnije Carvajal nabacuje za Balea, koji odličnim poluvolejem zabija u suprotne rašlje za vodstvo Reala 1:0 od kojeg se domaćini nikada nisu oporavili.



 

Real je bio bolji, u to uopće nema sumnje. Ali tko zna što bi se dogodilo da je Borussia prva zabila što bi vjerojatno i napravila da je netko mogao pogledati snimku. Ovako je Real igrao puno rasterećenije. Pomalo je i prepuštao inicijativu domaćinima, koji su ostavljali dosta prostora iza leđa jer su stajali previsoko. Da su gosti bili malo koncentriraniji, mogli su u završnici prvog dijela potpuno slomiti Nijemce, ali je prvo Ronaldo iz dobre situacije pucao preko gola, a Ramos u sudačkoj nadoknadi s pet metara glavom pucao kraj gola.


Ono što su promašili u završnici prvog poluvremena, gosti su zabili u 50. minuti. Sjajni Gareth Bale pobjegao je Piszczeku i poslao prizemnu loptu u šesnaesterac, a Ronaldo rutinski zabio za 2:0. Portugalac to jednostavno ne promašuje.

Iako se činilo da je drugi gol nokautirao Borussiju, četiri minute kasnije Castro odličnim centaršutom pronalazi Aubameyanga koji iz blizine skreće loptu za povratak domaćih u život. No to je bilo sve što je Borussia uspjela napraviti. Počeli su žuto-crni igrati sve otvorenije, što je ostavljalo strašno puno prostora brzoj španjolskoj kontri i bilo je samo pitanje koliko će Real do kraja zabiti.


A zabio je još jedan, i to u 79. minuti, kad je Luka Modrić lijepo u šansu gurnuo Ronalda. Portugalac je iskosa s desne strane raspalio po golu, no Bürki nije zatvorio prvi put i taj gol će njemu ići na dušu, iako u konačnici nije bio previše bitan. Do kraja susreta Isco je imao čistu šansu za 4:1, a Sergio Ramos je u zadnjim trenucima također mogao zabiti četvrti Realov gol.


Tako su Madriđani u sedmom pokušaju slavili u Dortmundu. Potpuno zasluženo, ali uz veliku sudačku pomoć. Borussia je u skupini smrti nakon dva kola bez bodova. Dobra vijest za navijače žuto-crnih je da sljedeće dvije utakmice igraju protiv APOEL-a. Upišu li tu šest bodova, čeka nas ludi rasplet skupine H.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina H:

Borussia Dortmund - Real Madrid 1:3 (Aubameyang 54' / Bale 18', Ronaldo 50', 79)

 

 

Pročitajte više