SPREMA SE HRVATSKA FEŠTA NA PLAŽI U RIJU "S Tončijem danas pišemo povijest"

Foto: D.R. / Index

U MARINI da Goriji sprema se hrvatska fešta. Navijači su spremni za povijesni moment, čeka se još samo vjetar da Tonči Stipanović krene u boru s Tomom Burtonom za zlatnu medalju u laseru. Splićanin iz kluba Mornar već je osigurao srebro, prvu hrvatsku jedriličarsku medalju na Igrama. Ima deset bodova više od Burtona.

Plov za odličje čeka s deset bodova prednosti u odnosu na Australca. U plovu sudjeluje 10 najboljih olimpijaca u klasi, ali Stipanoviću je bitna samo trka s Burtonom. Može biti slabiji najviše četiri mjesta i u tom slučaju postat će olimpijski pobjednik. Očekuje se međusobni lov dvojice vodećih lasera i izuzetno zanimljiva utrka. Prema posljednjim informacijama iz Rija, utrka je odgođena za 20:45, a posljednji mogući termin je 21:30 sati po hrvatskom vremenu.

Na plaži u međuvremenu traje zagrijavanje.

Predsjednik saveza Marin Milardović i glavni tajnik Ivo Jaić razvili su hrvatske zastave i očekuju podršku ostalih jedriličara. Tu je i Valent Sinković, član zlatnog veslačkog dvojca.

"Prva medalja u povijesti, očekujemo i nadamo se onoj najsjajnijoj. U laseru je strašna konkurencija, vidjelo se to i u kvalifikacijama gdje je Tonči sjajno kalkulirao, a to je za ovu disciplinu važno", kazao nam je Milardović.

Pročitajte više