NBA

Srpski Bogdanović odgovorio zvijezdi koja misli da Dončić nije najbolji rookie

Foto: EPA-EFE

LUKA DONČIĆ sinoć je odigrao još jednu rekordnu partiju. U razbijanju NBA prvaka Golden State Warriorsa 126:91 Dallas je ukupno pogodio čak 21 tricu, a Slovenac je ponovno bio najbolji kod Mavsa s 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Dončić ima debitantsku sezonu u NBA ligi, kakvu nismo vidjeli od LeBrona Jamesa koji je prvu sezonu u ligi imao prije 16 godina. Vođa Mavericksa je na prosjecima od 21 poena, 7,6 skokova i 5,8 asistencija po utakmici.

Iako nema nikakvog spora da će osvojiti nagradu za najboljeg igrača prve godine u NBA ligi, u posljednje vrijeme Trae Young igra vrhunsku košarku zbog koje neki govore kako nije nemoguće da mladi razigravač otme nagradu za najboljeg rookieja Dončiću.

Jučer je odigrao novu odličnu utakmicu protiv Philadelphije 76ersa. Floaterom u posljednjoj sekundi donio je pobjedu Hawksima, a završio je na 32 poena, 11 asistencija i 6 skokova.

Zvijezda Utah Jazza Donovan Mitchell vidio je njegovu izvedbu i na Twitteru prokomentirao kako bi Young trebao biti rookie godine. 

Brzo je u obranu Dončića stao Bogdan Bogdanović, srpski bek koji igra u Sacramento Kingsima. Iako nije nigdje spomenuo Slovenca, riječima "molim te" dao je do znanja da se nimalo ne slaže s Mitchellovim izborom za najboljeg novajliju NBA lige.

 

Pročitajte više