oi tokio

Srpski mediji: Šok i nevjerica, Đoković je izgubio. Nijemac je igrao kao stroj

Screenshot: Blic, Telegraf, Kurir

PROPAO je možda zadnji pokušaj Novaka Đokovića da osvoji jedini veliki trofej koji mu nedostaje. Olimpijsko zlato.

Naime, jedan od najboljih tenisača u povijesti će u vrijeme idućih Igara imati 37 godina i bit će mu teže nego danas nositi se s mlađom konkurencijom.

Alexander Zverev, deset godina mlađi od Đokovića, partijom života pobijedio je velikana 1:6, 6:3, 6:1 u polufinalu Olimpijskih igara. Tako je onemogućio Đokovića i u dostizanju drugog velikog cilja. Zlatnog Grand Slama ili osvajanja sva četiri najveća turnira i olimpijskog zlata u istoj godini.

Umjesto toga, ide u borbu za broncu protiv Pabla Carrena Buste, dok će se Zverev boriti za zlato s Karenom Hačanovim.

Naslovima medija u Srbiji, u kojoj je Đoković narodni heroj, na naslovnicama povodom njegovog senzacionalnog poraza dominira jedna riječ: Šok.

Tako Blic pod naslovom "Cijela Srbija u šoku! Novak Đoković izgubio u polufinalu Olimpijskih igara, a imao set i break prednosti!" piše:

"Novak Đoković nije uspio plasirati se u finale Olimpijskih igara pa će umjesto za zlatnu, igrati za brončanu medalju u Tokiju. Došao je u Tokio osvojiti ono što nikada nije, da poslije tri uzastopna Grand Slama oko vrata stavi zlatno odličje s Igara, pa prema novoj stranici teniske povijesti nastavi koračati pohodom na zlatni Grand Slam na US Openu, ali... San je raspršen u polufinalu. Zašto? Možda zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su iscrpljenog Novaka, koji igra dva meča dnevno, iscijedili toliko da nije imao snage dovršiti započeto."

Telegrafu je naslov "Šok! Đoković ostao bez finala OI-ja, Zverev u nestvarnom preokretu poslao Novaka po broncu!", a ispod njega stoji:

"Nevjerica... Novak Đoković neće igrati finale Olimpijskih igara! Najbolji tenisač svijeta je u polufinalu imao 1:0 u setovima i 4:3 u gemovima uz break protiv Saše Zvereva, ali je Nijemac od tog trenutka uspio preokrenuti i izbaciti srpskog asa - 1:6, 6:3, 6:1. Sve je bilo kao bajka do sredine drugog seta - Novak je hitao prema borbi za zlato, činilo se da Zverev ne može ništa uraditi po tom pitanju. A onda... Slijedio je break s nulom i od tog trenutka njemački predstavnik kreće igrati kao stroj."

Kurir je izvještaj naslovio: "Najveći šok u Tokiju! Novak poslije drame ostao bez borbe za olimpijsko zlato!".

U tekstu piše: "Đoković je izgubio polufinale poslije nevjerojatnog pada u igri i prednosti od 1:0 i breaka viška u drugom setu. U prvom gemu meča se suočio s break-loptom, ali se obranio servisima, a nakon toga je dva puta oduzeo servis rivalu prepustivši mu samo jedan gem. Do polovice drugog seta izgledalo je da Đoković ide sigurno ka pobjedi i finalu, ali su se stvari potpuno preokrenule nakon što je napravio break i poveo 3:2."

Pročitajte više