Srpski trener otkrio kako se jedino može čuvati Messija, ali nije pomoglo

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SUSRETU 34. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Camp Nou deklasirala Osasunu 7:1 uz dvije asistencije hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Barca je ovom pobjedom pobjegla Real Madridu na tri boda prednosti, no 'Kraljevski klub' ima dvije utakmice manje, a prvu će igrati večeras u La Coruni protiv Deportiva.
 
Golove za Barcu zabili su Lionel Messi (12, 61), Andre Gomes (30, 58), Paco Alcacer (64, 87) i Javier Mascherano (67-11m). Rakitić je asistirao Gomesu u 30. minuti za vodstvo 2-0, te u 61. minuti Messiju za vodstvo 4-1. Pogodak za goste zabio je Roberto Torres u 48. minuti.
 
Katalonci su do pobjede došli bez suspendiranog Neymara i Luisa Suareza koji je utakmicu pratio s klupe za pričuve, dok je Messi igrao do 63. minute.
 

Premda je Messi ponovo odigrao sjajno, euforiju navijača izazvao je njegov sunarodnjak Javier Mascherano koji se nakon sedam godina provedenih u dresu katalonskog velikana napokon upisao među strijelce. Mascherano je u 67. minuti sigurno realizirao kazneni udarac uz ovacije navijača, ali i oduševljenje suigrača. Bio je to njegov 318. nastup u dresu Barcelone.

Katalonci i Real vode sa 78 bodova, dok Madriđani imaju utakmicu manje.
 
Nakon utakmice na presici je briljirao Petar Vasiljević, srpski trener koji vodi momčad iz Pamplone.
 
''Osjećamo se prilično sjebano zbog rezultata. Iako smo znali da ćemo teško protiv Barcelone izvući nešto posebno, sedam komada primiti…'', kazao je bivši igrač Partizana, koji je prije same utakmice na slikovit način objasnio kako se jedino može čuvati Messija:
 
''Za čuvati Messija morate imati lisice i pištolj. Ništa drugo ne pomaže. Leo je najbolji igrač svijeta i to dokazuje na svakoj utakmici. Kad je inspiriran, onda imamo čast gledati genija na djelu. Ponekad izgleda odsutno, kao da je nezainteresiran, a onda se uključi i vi tu ne možete više ništa. Pa kad je već tako, kad si nemoćan, onda barem možeš samo gledati i diviti mu se. Za svakog igrača na svijetu postoji recept, protiv njega se baš ne može.''
 

Pročitajte više