HNL

Stanko Jurić o Biuku: Čim sam ga vidio, zapitao sam se "što je ovo"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

STANKO JURIĆ dao je intervju nakon što je protiv Gorice odigrao vrlo zapaženu partiju i bio jedan od najboljih igrača Hajduka u velikoj pobjedi. 

"Mislim da nam se sve poklopilo. Zabili smo rani gol. Sve ekipe se na Poljudu povuku, čak i Dinamo. Gorica se nakon našeg gola morala otvoriti. To je idealna situacija za nas. Protiv nas nitko ne igra otvoreno", rekao je Jurić za Dalmatinski portal pa dodao:

"Već zadnjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi. Trener zna koliko donosim ovoj momčadi. Utakmica s Goricom meni nije bila ništa bolja nego zadnjih nekoliko. Ali to ne vidi nitko."

Oduševljen je Biukom

Utakmicu protiv Gorice obilježio je Stipe Biuk. Jurić je otkrio kako on gleda na eksploziju mladog talenta Hajduka.

"To je iznenađenje za sve. Stipe ne samo da je pokazao da može biti ovdje nego je zadnjih par utakmica prevaga. To nismo očekivali. Siguran sam da ima još takvih u juniorima i da bismo trebali što više forsirati igrače iz naše škole. Iz godine u godinu nam pokazuju da oni koji bi se tu trebali uklopiti čine razliku, što i nije normalno", rekao je Jurić pa odgovorio i na pitanje je li Biuk jednako dobar i na treninzima:

"Od početka, kada je došao na prvi trening, rekao sam: 'Što je ovo?' Posebno me kod njega oduševljava mentalni sklop. Nema ni malo respekta ni straha prema ikome. To smo vidjeli i protiv Dinama na Maksimiru. Pun je samopouzdanja."

"Tko je najbolji igrač ove sezone u HNL-u?" bilo je jedno od pitanja za Jurića, koji je lako odgovorio:

"Teško je odrediti najboljeg igrača sezone, ali Livaja je najbolji igrač polusezone."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više