Strani mediji: Heerenveen se provukao unatoč Dinamovoj nadmoći

PREMA ocjenama stranih medija, nizozemski Heerenveen imao je puno sreće u utakmici Lige UEFA protiv zagrebačkog Dinama. Nizozemce je izvukao upitan jedanaesterac, iako je Dinamo 80 minuta bio bitno bolja momčad u Maksimiru.

Sportski portal Soccerway.com piše kako je Dinamo bio puno jači od svojih gostiju, koji su u proteklom kolu svladali Stuttgart. Dinamo je poveo golom Bošnjaka u 15. minuti, te povisio vodstvo Pranjićevim golom u 55. minuti, dok je Nizozemcima nadu dao pogodak Yildrima u 85. minuti. Tri minute kasnije austrijski sudac Heerenveenu je dosudio upitan kazneni udarac, a s bijele točke siguran je bio Klaas Jan Huntelaar, piše Soccerway.com.

Associated Press piše o "dramatičnom povratku" Heerenveena nakon što je Dinamo maltene osigurao pobjedu golovima Bošnjaka i Pranjića. Nakon što su Nizozemci pogodili za 2:1, igrači Dinama su počeli paničariti, što je rezultiralo prekršajem u kaznenom prostoru Dinama, kojeg je Huntelaar pretvorio u pogodak za izjednačenje.

Nogometni portal Goal.com izvještava o sjajnom startu na krilima 12,000 vatrenih navijača, a posebno se ističe sjajna solo akcija brzonogog Danijela Pranjića, koja je rezultirala golom za 2:0, rezultat koji bi Dinamu osigurao proljeće u Europi. No, Nizozemci su se probudili u posljednjih nekoliko minuta susreta, pa je tako Yildrim u 85. minuti bez puno problema ušao u šesnasterac Dinama i pogodio za 2:1, a ubrzo nakon toga uslijedio je i kazneni udarac za Nizozemce, koji je gotovo sigurno pokopao sve nade u europsko proljeće Dinama, dodaje Goal.com.

Pročitajte više