Talijanski mediji: Milan je uništio Dinamo. Pobrisao je pod njime

Foto: Profimedia

DINAMO je teško poražen od Milana na Maksimiru (4:0) u petom kolu Lige prvaka, a talijanski mediji slave igru i rezultat njihovog prvaka. "Milanova demonstracija moći, 4:0 u Zagrebu! Sada je dovoljan samo bod na San Siru protiv Salzburga u zadnjem kolu", naslov je Gazzette dello Sport ispod kojeg piše:

Gazzetta: Milan razbio utvrdu nepobjedivog Dinama. Hrvati nisu pokazali ništa u neosvojivoj jazbini

"Rossoneri su Dinamo, koji doma nije izgubio od prosinca, razbili u njegovoj neosvojivoj utvrdi golovima Gabbije, Leaa, Girouda i Ljubičićevim autogolom. Milan je doletio u Zagreb, u Dinamovu jazbinu koja nije bila oskvrnuta od prosinca 2021. i tamo izborio veliku pobjedu. Nakon ovog trijumfa u zadnjem kolu mu je dovoljan samo bod kako bi zadržao drugo mjesto i prošao skupinu Lige prvaka."

Gazzetta dodaje: "Što se tiče utakmice na Maksimiru, tu se nema puno toga za istaknuti. Hrvati su pokazali samo juriš na početku, a nakon toga su nestali pod kanonadom Milana, koja bi bila još golgeterski i rezultatski impresivnija da je Ante Rebić zabio što je morao, veliku šansu za 5:0. Milan je zaslužio i uvjerljiviju pobjedu od te. Milan je impresivno položio veliki test europske zrelosti, koji do sada nije imao riješen."

Tuttosport: Milan je zdrobio Dinamo. Pomeo je pod njime

"Poker show Milana u Zagrebu!" naslov je Tuttosporta pod kojim piše: "Milan je dominirao u Zagrebu i zdrobio Dinamo. Domaćini ni u jednom trenutku nisu zaprijetili Rossonerima. Oni su samo gomilali prednost pred drogiranim Hrvatima. Milan je s Dinamom pobrisao pod."

Corriere dello Sport: Milan je uništio Dinamo

"Milan je bez ikakve teškoće prekinuo niz Dinamove nepobjedivosti na Maksimiru, koji je trajao 31 utakmicu. Superiornost Milana nad domaćinima bila je očita i već je nakon prvog gola gostiju utakmica bila riješena i samo su brojni promašaji igrača Milana spriječili katastrofu Dinama koji je ionako u ovom meču uništen", piše Corriere dello Sport.

Pročitajte više