Terry otvoreno progovorio o svojim trenerskim ambicijama

FOTO: EPA

LEGENDARNI engleski stoper nedavno je okončao svoju igračku karijeru i postao pomoćni trener Aston Ville, ali tu ne namjerava stati. 

Novi trener slavnog engleskog kluba postao je Dean Smith, a John Terry je poručio da od njega želi učiti ne bi li uskoro i sam postao trener.

"Imam namjeru biti trener jednoga dana. Međutim, to neće biti za četiri ili pet godina, daleko sam još od tog posla. Želim učiti od Deana i više sam ja prestrašen nego on", kazao je 37-godišnji Englez.

>> Možete ga voljeti ili mrziti, ali takvih igrača više nema

Terry je 8. listopada objavio da više neće aktivno igrati nogomet, iako je bio u nekim kombinacijama pred zalaskom karijere.

"Što se tiče igračke karijere, to je gotovo. To je moj prethodni život. Ovo je novo poglavlje i nešto čemu se zaista radujem", kaže Terry koji je govorio i o prvim danima na novom poslu:

"Poznajem Deana jer je bio pomoćnik u Leyton Orientu kada je moj brat igrao tamo. Znam ga vrlo dugo. Moj prvi dan na ovom poslu mi je otvorio oči. Kao igrač, ne shvaćate dubinu i količinu posla. Kao igrač, samo dođete i odradite trening. Jučer smo došli sat vremena ranije i otišli sat vremena kasnije."

Bivši branič engleske reprezentacije još razmišlja u kojem će smjeru ići njegova nogometna filozofija.

"Još uvijek gradim svoje ideje. Učio sam kroz godine od mnogih velikana. Ja sam kao spužva i rado ću upijati od svih. Način na koji su igrali Wolvesi, Fulham i Brentford su vjerojatno bili najljepši prošle sezone u Championshipu. Naš šef ima identitet i ja ću to pratiti."

Pročitajte više