Tko vuče konce: Jarnijevu smjenu "amenovao" i Branko Grgić?

SUNČANO nedjeljno poslijepodne izmamilo je čelnike Hajduka na splitsko sunce. U caffe baru Mystic na splitskom Žnjanu direktor Fredi Fiorentini i najaktivniji skupštinar Mirko Klarić sastali su se s dugogodišnjim bivšim predsjednikom Hajduka Brankom Grgićem, a na meniju se nisu našli samo neobavezna pitanja o lijepom vremenu i nenamjernim prolaznicima. Trojac je razgovarao o Hajduku, a pretpostavljamo te se nadamo da se Hajdukovo vodstvo baš i nije imalo čime pohvaliti.

>Odlični Rumunj i sljedeće tri godine u Hajduku?

Trener Robert Jarni, standardno, najmanje zna o događajima u klubu. Jučer je tako novinarima javio dramatične kadrovske promjene, ali možda bi se trebao brinuti da čistka ne krene od njega? Iz Rusije se umoran ovih dana javio Zoran Vulić, a zna se da u svakoj Hajdukovoj krizi njegovo ime prvo iskače iz paštete. Vulić se Hajduku kako dijete materi, vraćao četiri puta, a bez problema vratio bi se i peti put.

Očevici na Žnjanu tvrde da se za stolom razgovaralo upravo o Jarnijevoj smjeni i mogućim alternativama. Dakako, ne treba čuditi što je u razgovor bio uključen bivši predsjednik, jer javna je tajna da se konci u Hajduku vuku iz sjene.

Dok Splitom kruže priče o potencijalnim novim/starim imenima, Jarni je trudi iskazati staloženost. Mada, teško je uz rezultate i atmosferu koje ima dva dana uoči posljednje utakmice u sezoni. Hajduk je porazom u Kranjčevićevoj potvrdio peto mjesto na ligaškoj ljestvici, što je jedan od najlošijih plasmana bijelog sastava od samostalnosti Hrvatske. Splitska momčad je 2006. godine bila peta, 1999. i 2001. su bili treći, a sve ostale sezone su slavili naslov ili su bili viceprvaci.

U zadnja četiri prvenstvena kola, od mogućih dvanaest Hajduk je uzeo samo dva boda, a u finalu Kupa je teško stradao od Dinama u Zagrebu 3:0. Splićani će sezonu koju žele zaboraviti okončati u srijedu uzvratnom utakmicom Kupa protiv velikog rivala iz Maksimira.

Jarniju neće puno značiti što će Florin Cernat, Nikola Kalinić i Boris Živković biti spremni za uzvrat, jer hvatati tri gola protiv Dinama za aktualni Hajduk je ravno zadatku iz kvantne fizike.

"Odigrat ćemo hrabro i borbeno, a za to mi treba 18 zdravih igrača. To je jedini način na koji se možemo suprotstaviti Dinamu, jer želim pobijediti za oproštaj od loše sezone", vjeruje Jarni.

Trener je nakon klasične najave utakmice prešao na srž problema. Ne zatvara Jarni oči pred ukazanjima različitih likova koji čekaju na klupu Hajduka.

"Imat ću što reći, ali tek u četvrtak, nakon utakmice Kupa. Imamo jako puno problema koji se ne mogu pomesti pod tepih, nema tog tepiha koji bi ih skrio", poručio je Jarni.

"Imam ugovor do 2010. godine i želim raditi, ali sam svjestan da se nikad ne zna što će biti. No, nikad se ne bih nudio klubu koji ima trenera. O svemu ću razgovarati s upravom na kojoj je da procijeni tko je dobro radio, a tko nije", smatra Jarni.

Jarni nije otkrio svoju viziju momčadi ako sljedeće sezone ostane na klupi, ali je dao vrlo znakovitu izjavu.

"O kadru ćemo razgovarati kad sezona završi, ali mislim da je došlo vrijeme za drastičan preokret", zaključio je trener Hajduka.

D.R,M.Pa.
Foto: V.G.

Pročitajte više