Tomasov: Ne zamaram se Realom, no Španjolska zvuči odlično

MARIN TOMASOV već duže vremene oduševljava sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj. Mladi veznjak Zadra je pozornost na sebe skrenuo prošle zime na Dvoranskom prvenstvu gdje je bio jedan od najzapaženijih igrača i od tad se o njemu sve češće piše. Nogometne majstorije "dragulja hrvatskog nogometa", kako mu tepaju novinari, nisu ostale nezapažene pa ne čudi interes mnogih klubova. 21-godišnjeg igrača bi u svojim redovima rado vidjela naša dva najbolja kluba, ali na vrata Tomasova i Sinovčića kucaju i momčadi iz inozemstva.

>Real podvučen crven-bijelo-plavim: Mijatović dovodi Srnu, Pranjića i Tomasova!?

Tako je danas španjolski El Mundo plasirao informaciju da je Tomasov zapeo za oko velikom Real Madridu. Predrag Mijatović je fasciniran veznjakom, a navodno ga Real već duže vremena prati. No, o njegovoj karijeri brine Reno Sinovčić koji će odlučiti o transferu i čija je riječ zadnja. Informaciju o zanimanju Kraljevskog kluba smo provjerili iz prve ruke od Tomasova.

"Ne želim to komentirati jer ne znam ništa o tome. O tim stvarima se brine moj menadžer pa i ako nešto postoji, ja to ne znam. Ne želim se zamarati takvim pričama jer mi to remeti koncentraciju. Ako nešto postoji, znat ću na vrijeme", rekao nam je Tomasov.

"Najradije bih u Španjolsku, to ne mora biti veliki klub kao Real"

Nedavno je Zdravko Mamić ponudio dva milijuna eura što je Sinovčić glatko odbio. Vanjski suradnik Zadra kaže da novci nisu primarni nego da je najvažnije da Tomasov ode u sredinu u kojoj će moći i dalje brusiti svoje nogometno umijeće. No, igrač kaže da ga ne zanimaju ni Hajduk ni Dinamo nego da bi se najradije otisnuo preko granice.

"Najradije bih u inozemstvo. Već sam ranije govorio da želim u Španjoslku, evo sad je slučajnost da se spominje Real, no to ne mora biti tako velik klub. Želio bih i u Englesku no nemam potrebnih 75 posto nastupa za reprezentaciju."

"Pobjeda kod kuće će nam dati vjetar u leđa"

No, dok ne ode u drugi klub, sa Zadrom će se morati boriti za bijeg sa dna ljestvice. Momčadi sa Stanova ove sezone ide jako loše, posljednji su na tablici uz samo četiri osvojena boda, a jedanaesti Osijek im bježi pet bodova. Dalibor Zebić je zbog loših rezultata platio glavom, a na klupu je sjeo Ivica Datković. Zadar je u velikoj krizi...

"Upravo suprotno, došao je novi trener i ostvarili smo prvu pobjedu kod kuće, to je najvažnije.  Uvjeren sam da će nas ta utakmica podignuti i da ćemo dobiti krila. Problem je bio na golu i pred golom što ne znači da krivim vratara. Kad bi mi zabili, opet bi primili gol više, a ako ne bismo zabili, svejedno bismo primili gol. No, mislim da će sad biti bolje."

"Zbog poziva u reprezentaciju se trudim i treniram"

Ni izbornik Slaven Bilić nije ostao imun na predstave Tomasova koji je U-21 reprezentativac. Bilić ga je već nekoliko puta spominjao kao igrača na kojeg računa, no poziv još u izabranu vrstu još nije došao. Njegov nekadašnji suigrač, sadašnji vratar Hajduka Daniel Subašić je dobio priliku u reprezentaciji, pa nada li se i Tomasov kockastom dresu?

"Zbog toga i treniram i trudim se. Ja se nadam da će me se izbornik sjetiti, na meni je da se trudim i igram, a na izborniku je da odluči", zaključio je Tomasov.

M.Pa.
Foto: Index, Zadarsport

Pročitajte više