TORCIDA PROTIV HNS-a

Torcida objavila video: Izmontirali Mamića, Kustića, suce i navijača s palicom

Foto: Torcida

TORCIDA je na službenim stranicama objavila video kojim se očitovala o pregovorima koje vode Hajduk i HNS, a uoči povratka reprezentacije na Poljud, 10. listopada za susret s Mađarskom. Zato video počinje fotografijom s nogometnog kongresa u Sarajevu, gdje su se ne tako davno družili bjegunac Zdravko Mamić i šef HNS-a Marijan Kustić, ključni čovjek HDZ-a za specijalni zadatak dovođenja reprezentacije u Split, prvi put nakon ugravirane svastike na travnjak uoči utakmice Hrvatske i Italije 2015. godine. 

Torcidu je dodatno iziritirao Kustićev upad na Poljud na pregovore u društvu kompletnog vrha HNS-a, izuzev fiktivnog predsjednika Davora Šukera koji se domaćim nogometom ne bavi. Nakon sastanka u lipnju, navijači Hajduka poručili su da ne stoje iza Uprave Hajduka koja kaže da u dovođenju reprezentacije sudjeluje samo kao "promatrač". Navijači očigledno vjeruju da je njihov klub izigran, jer u videu se ne dotiču Hajdukovih odluka da po skraćenom postupku ispregovara s HNS-om uvjete o kojima pričaju duže od deset godina, a sad ih namjeravaju riješiti u nekoliko radnih sastanaka. 

Navijačka skupina Hajduka u video je uvrstila snimke sudačkih odluka iz posljednjih derbija s Dinamom i Rijekom, a nakon kadrova koje smatraju očitom krađom, izmontirali su članke i naslove portala i novina s reakcijama na sudačke previde na štetu Hajduka. Hajduk je na Poljudu dobio Dinamo, a s Rijekom je igrao 1:1. U oba derbija zakinuti su za jedanaesterac, prema mišljenju struke. 

Video iskaz Torcida je doradila scenama svojih pripadnika koji se od HNS-a brane vitlajući palicama oko suca i igrača na travnjaku i transparentima na kojima kidaju glavu Bruni Mariću. Posljednja je u videu scena sa sjevera Poljuda koji je kompletno prekriven korepgrafijom "HNS MAFIJO". 

Pročitajte više