Premiership

TOTTENHAM - ARSENAL 2:0 Majstorije Sona i Kanea za pobjedu u derbiju i prvo mjesto

Foto: EPA

TOTTENHAM je u derbiju sjevernog Londona na svom terenu savladao Arsenal (2:0) u 11. kolu Premiershipa.

Za tri boda i ostanak na prvom mjestu pogađali su Son (13') i Kane (45+1').

Ovo je bila prva utakmica s navijačima na stadionu Tottenhama nakon pauze zbog koronavirusa.

Mourinho nikada nije izgubio od Arsenala kao domaćin

Jose Mourinho je ovom pobjedom nastavio sjajan učinak protiv Arsenala. Portugalac je čak 11 puta igrao protiv Arsenala kao domaćin i nikada nije izgubio. Sada ima sedam pobjeda i četiri remija.

Arsenal je od početka utakmice imao posjed na svojoj strani, ali Tottenham je u 13. minuti poveo s 1:0. Kane je uposlio Sona koji je bio na oko 40 metara od gola. Situacija nije izgledala toliko opasno, a onda je Son s velike udaljenosti postigao jedan od najljepših golova u ovoj sezoni.

Gosti su nakon toga stvarali sve veći pritisak, ali nisu uspijevali namučiti Llorisa. Pred kraj poluvremena Arsenal je u potpunosti vladao terenom, a onda je Tottenham u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon novog kontranapada postigao gol za 2:0. Ovaj put asistent je bio Son, a strijelac Kane.

Arsenal imao loptu, Tottenham zabijao golove

Bio je to već 11. gol ove sezone Premiershipa u kojem je Son asistirao Kaneu ili obratno. 

U drugom dijelu Arsenal je ponovno dominirao posjedom. Na samom otvaranju drugog dijela prijetili su Lacazette i Aubameyang, ali ostalo je 2:0.

Veliku priliku Arsenal je imao u 68. minuti kada je Lacazette šutirao glavom, a Lloris uz krajnji napor odbio loptu u korner.

Do kraja utakmice Tottenham je uspio sačuvati svoj gol, čime je došao do nove pobjede koja mu je osigurala ostanak na prvom mjestu tablice.

Arsenal je sada na 15. mjestu sa samo 13 osvojenih bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više