liga prvaka

TOTTENHAM - LEIPZIG 0:1 Werner probio Mourinhov bunker za povijesnu pobjedu

Foto: Epa

LEIPZIG je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u gostima u Londonu kod Tottenhama slavio 1:0. Gol vrijedan pobjede zabio je Timo Werner iz penala u 56. minuti. Leipzigu je ovo bio prvi nastup u nokaut-fazi Lige prvaka, a momčad Juliana Nagelsmanna zasluženo je srušila lanjskog finalista.

Prema prikazanom, Leipzig je trebao slaviti s nekoliko golova razlike. Nijemci su nadigrali loš Tottenham, koji se većinu vremena grčevito branio i igrao bunker. Leipzig je imao nekoliko čistih šansi. Nevjerojatno je što su sve promašili Werner, Shick i društvo, a junak Spursa bio je sjajni Hugo Lloris koji je svoju momčad poštedio totalnog debakla.

Dani Olmo je proveo svih 90 minuta na klupi Leipziga.

Nagelsmannova momčad je od prve minute krenula kao puštena s lanca. Odmah u prvoj minuti gosti su imali četiri sjajne šanse. Sijevalo je sa svih strana ispred Llorisa, Francuz je obranio najprije Werneru, a onda je ponajbolji igrač utakmice Angelino uz pomoć Llorisa pogodio vratnicu.

Impresivno je bilo gledati presing koji su radili igrači Leipziga. Tottenham nije mogao iznijeti loptu sa svoje polovice. Mourinho je postavio svoj klasični bunker, a njemačka ekipa strpljivo je gradila napade i kroz posjed je tražila šanse.

Gosti su u prvom poluvremenu imali još nekoliko prilika zaključivši prvi dio s čak 13 udaraca, dok je Tottenham imao tek jednu priliku. U osmoj minuti je pucao Steven Bergwijn, ali je Peter Gulacsi obranio.

Leipzig je u 57. minuti ipak zasluženo poveo, a pogodak je zabio Werner iz kaznenog udarca koji je skrivio Davies srušivši Laimera.

U 63. minuti Schick je imao zicer za 2:0, ali je Lloris ponovo bio sjajan. Domaćin je najbliže izjednačenju bio u 73. minuti kada je Lo Celso odlično pucao iz slobodnog udarca, no Gulacsi je skrenuo loptu u okvir gola. 

Spursima je ovo četvrti nastup u osmini finala Lige prvaka. Do sada su dva puta prošli dalje, a jednom ispali. Lani su u osmini finala preskočili Borussiju Dortmund doguravši do finala u kojem su izgubili od Liverpoola. Prije devet godina su pobijedili Milan, a u četvrtfinalu ispali od Real Madrida, dok su 2018. u osmini finala ispali od Juventusa.

Njemački sastav je tek treći put u Europi. Prošle sezone nije prošao skupinu u Europa ligi, dok je godinu prije toga u četvrtfinalu tog natjecanja ispao od Marseillea.

 

Tottenham - RB Leipzig Rezultati uživo

Pročitajte više