HNL

Tramezzani: Fossati mi se ispričao, ali rekao sam mu da nije potrebno. Žao mi ga je

Foto: Pixell/Ivo Čagalj

NOGOMETAŠI Hajduka u susretu su 24. kola Prve HNL kao domaćini svladali Varaždin s 2:0 (2:0).

Hajduk je poveo u otvaranju utakmice golom Čoline (8), a na 2:0 nespretnim je autogolom u samoj završnici prvog poluvremena povisio Memija (45+5 - ag). Ovo je treća Hajdukova vezana pobjeda u prvenstvu i četvrta ukupno. Dva puta je Hajduk u HNL-u dobio Rijeku, a Zagreb je pao u Kupu.

''Zadovoljan sam zbog igrača, nakon što smo imali problema s koronavirusom, igrati tri utakmice u sedam dana nije bilo nimalo lako. Vidim ih svaki dan na treningu kako se pripremaju za utakmice, vidim da imaju pravi duh, cijela svlačionica diše kao jedno tijelo i kad od njih tražim žrtvu, to rade s osmjehom. Drago mi je radi njih što smo pobijedili i što nastavljamo svoj put. Želimo i dalje napredovati, znamo da ima prostora, sada nas čeka važan tjedan, prvi u kojem nemamo utakmica, i moramo ga iskoristiti kako bismo se što bolje pripremili'' rekao je nakon utakmice trener Hajduka Tramezzani pa je dodao:

''Zadovoljan sam''

''Zabili smo golove u vrlo bitnim trenutcima, pogotovo za 2:0, njima smo smanjili intenzitet i kompenzirali fizički umor koji je bio vidljiv.  Znali smo da moramo biti kompaktni, bili smo svjesni da na fizičkom planu nismo na željenoj razini. Uspjeli smo biti organizirani i mirni, nismo Varaždinu dopustili previše prilika. Prema naprijed imamo individualnu kvalitetu, igrače koji su u stanju jednim potezom riješiti utakmicu. Mislim da je naša pobjeda i krajnji rezultat zaslužen. Zadovoljan sam kad je moja momčad organizirana u obrani, kad ne primi gol i kad dobro kontrolira loptu. To im diže samopouzdanje'', kazao je Talijan koji je dodao da mu se igra Hajduka svidjela:

''Danas mi se momčad svidjela, bio je vidljiv dobar balans, taktički smo bili dobri, a po individualnim karakteristikama igrača smo momčad koja preferira okomitu igru. Više nam odgovara odigrati loptu prema naprijed nego graditi igru u svojoj polovici terena.''

''Fosati mi se ispričao, rekao sam mu da ne mora''

U samoj završnici nepotrebno je isključen Fossati zbog dva žuta kartona.

''Fossati mi se ispričao, ali sam mu rekao da ne mora. Žao mi je zbog njega, znam koliko mu je stalo, s kojim je entuzijazmom došao ovdje, od prvoga treninga se nametnuo i pokazao da je za nas vrlo važan igrač. I suigrači vide da se na terenu mogu osloniti na njega u teškim trenutcima. Uzeo je momčad u svoje ruke. Ne želim ulaziti u situaciju prilikom njegovog drugog žutog kartona, to je posao za suce i njihove pomoćnike'', kazao je Tramezzani kojeg sada čeka opasna Gorica.

''Čeka nas Gorica, momčad koja je dobro posložena, koja igra skupa već nekoliko godina i bilježi dobre rezultate. Morat ćemo se dobro pripremiti za te dvije utakmice, primaran nam je fokus na prvenstvenoj utakmici, ali razmišljamo i o Kupu, koji je također vrlo važan za nas'', zaključio je Tramezzani.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više