TRI EL CLASICA U SAMO 11 DANA? Sasvim moguće

Foto: Guliver Image/Getty Images, Montaža Index

IMA puno derbija u svijetu nogometa koji su puno više od igre. Boca i River, Racing i Independiente, Juve i Torino, Milan i Inter, PAO i Olympiakos, Liverpool i Everton, Tottenham i Arsenal, Celtic i Rangers - mitski su rivali čije su međusobne utakmice za navijače puno više od nogometa.
 
Međutim, nema većeg suparništva, antagonizma, pa i netrpeljivosti te mržnje u svijetu nogometa kao u utakmicama između Reala i Barcelone. Njihov animozitet odavno je prešao granice Katalonije i Kastilje i dobrano se proširio na globalnoj razini, među onima kojima je nogomet puno više od najvažnije sporedne stvari na svijetu.
 
Zahvaljujući ponajprije golemom utjecaju medija, globalna popularnost tih nogometnih mastodonata u današnje doba duboko se infiltrirala u svijest ljubitelja nogometa, pa danas klinci sve rjeđe navijaju za svoje, lokalne klubove nauštrb španjolskih superstarova.
 
El Clasico je magnet za navijače, nogometne fanove, a najviše za vlasnike TV kuća i sponzore koji na dan kad nogometni svijet staje i samo prati što se događa na Camp Nouu ili Bernabeuu, zarađuju milijarde.
 
Stoga će njih posebno razveseliti sasvim izgledna mogućnost da se ovog proljeća u samo 11 dana odigraju čak tri El Clasica.
 
Uvjerljive pobjede Barcelone nad Romom (4:1) te Reala nad Juventusom (3:0) u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka širom su otvorile vrata međusobnom okršaju u polufinalu jer je malo vjerojatno da će prokockati tri gola prednosti iz prvih utakmica.
 
Kako su oba španjolska giganta na koračić do polufinala Lige prvaka, lako je moguće da ih ždrijeb spoji već u polufinalu, što bi značilo da ćemo gledati tri El Clasica u samo 11 dana.
 
Prva polufinalna utakmica na rasporedu je 24./25. travnja, uzvrat je 1./2. svibnja, a 6. svibnja na Camp Nouu prvenstveni je dvoboj Barce i Reala.
 

Pročitajte više