TURSKA OGOLILA SVE PROBLEME HRVATSKE Čačićeva momčad najlošija od svih lidera

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA je porazom od Turske (1:0) maksimalno zakomplicirala svoju situaciju uoči posljednjih dvaju kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koja će igrati 6. i 9. listopada. Čeka je prvo utakmica kod kuće protiv Finske, a nakon toga i derbi s Ukrajinom u gostima za kraj skupine I. 

Neuspjeh u Eskişehiru bio je još jedan pokazatelj loših igara Hrvatske koja je od početka kvalifikacija na vrhu skupine, ali igrama to ne potkrepljuje. Momčad Ante Čačića uvjerljivo je najlošija od prvoplasiranih reprezentacija u borbi za SP.

U posljednjim trima kolima Hrvatska je upisala dva poraza (Island i Turska) i jednu pobjedu (Kosovo), čime je potvrdila i najlošiju formu, a iza nje su Francuska (pobjeda, remi i poraz), Engleska (dvije pobjede i remi), Poljska i Srbija (dvije pobjede i poraz), dok su Švicarska, Njemačka, Španjolska i Belgija ostvarile tri pobjede. 

Također, od devet skupina upravo Modrić, Rakitić, Perišić, Mandžukić i društvo imaju najmanje bodova - 16, a ispred njih su svi, od Švicarske i Njemačke (24), Španjolske i Belgije (22), preko Engleske (20), pa sve do Poljske, Srbije (18) i Francuske (17 bodova). 

No to nije sve. Hrvatska je zabila i najmanje golova u kvalifikacijama od vodećih momčadi, tek 12, od čega pola kod Kosova (6:0). Najefikasnije ekipe svakako su Njemačka i Belgija koje imaju po 35 pogodaka, a slijede Španjolska (32), Švicarska i Poljska (18), Srbija i Francuska (17), a Engleska je na razini Hrvatske (16). 

Tek u jednom parametru Čačićeva momčad je blizu vrha, a to je broj primljenih golova. Dosad je Hrvatska u osam utakmica kvalifikacija primila tri gola. Njemačka je jednom manje vadila loptu iz mreže, a drugo mjesto uz Hrvatsku dijele još Švicarska, Engleska, Španjolska i Belgija, a slijede ih Francuska (5), Srbija (7) i Poljska (11). 

POREDAK PRVOPLASIRANIH
(bodovi i gol razlika)
 
Njemačka 24 boda (35:2)
Švicarska 24 boda (18:3) 
Belgija 22 boda (35:3)
Španjolska 22 boda (32:3)
Engleska 20 bodova (16:3)
Srbija 18 bodova (17:7)
Poljska 18 bodova (18:11)
Francuska 17 bodova (15:5)
HRVATSKA 16 bodova (12:3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više