Transferi

Tuttomercato: Tudor odmah želi dovesti Hrvata. Ćaleta-Car odlazi?

Foto: Profimedia

HRVATSKI stručnjak Igor Tudor vrlo brzo se uhvatio posla nakon što je preuzeo Marseille, slavni francuski klub koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu Ligue 1 te će iduće sezone igrati Ligu prvaka. Tudor pokušava napraviti što bolju momčad, a jedna od želja mu je i hrvatski reprezentativac.

Naime, kako piše Tuttomercato, a prenose brojni francuski i turski mediji, Tudor želi dovesti Domagoja Vidu. Iskusni 33-godišnji stoper slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor s Bešiktašom, a Marseille je jedan od klubova koji su iskazali interes za njega. Prema Tuttomercatu, Marseille će se za Vidu natjecati s talijanskim prvoligašima Monzom i Sampdorijom.

Podsjetimo, Vida je u Bešiktašu bio od siječnja 2018. godine. U četiri i pol godine u turskom klubu zaigrao je 165 puta i postigao 16 pogodaka. Bešiktaš mu ipak nije htio produljiti ugovor pa se čini da bi se Vida nakon 11 godina mogao vratiti u lige Petice. U sezoni 2010./11. jednom je nastupio za Bayer Leverkusen, u koji je došao iz Osijeka, ali vrlo brzo se vratio u Hrvatsku. Točnije, u Dinamo.

U Marseilleu bi mogla nastati gužva na stoperskim pozicijama. Ćaleta-Car odlazi?

Treba napomenuti da su se momčadi Marseillea već pridružila dva stopera, mladi Isaak Toure iz Le Havrea te Samuel Gigot, koji je bio posuđen u Spartak Moskvu, a sad se vratio. Foot Mercato tvrdi i da Marseille od Arsenala pokušava otkupiti ugovor francuskog reprezentativca Williama Salibe.

Bez obzira na to, Tudorov klub i dalje radi na dovođenju stopera, kao što se može vidjeti i iz interesa za Vidu. To vjerojatno znači da će ga netko s te pozicije napustiti. Mogao bi to biti Duje Ćaleta-Car, kojeg se ovo ljeto povezuje sa Sevillom i Torinom.

Pročitajte više