TRANSFERI

Tuttosport: Predsjednik Juventusa u Bakuu dogovara dolazak novog trenera

Foto: EPA

JUVENTUS i dalje traži nasljednika Massimiliana Allegrija, a svi su izgledi da će to biti - Maurizio Sarri. Trener Chelseaja, kojeg večeras od 21 sat čeka finale Europa lige protiv Arsenala u Bakuu, glavni je kandidat da sjedne na klupu talijanskog prvaka.

U prilog tome idu i snimke iz Bakua, gdje se predsjednik Juventusa Andrea Agnelli u hotelu Four Seasons sastao i razgovarao s predsjednikom Chelseaja Bruceom Buckom.

Talijanski mediji, prije svih Tuttosport, vjeruju da su njih dvojica razgovarali o Sarrijevom ugovoru, koji traje do ljeta 2021. godine. Bivši strateg Napolija je cijele sezone pod velikim pritiskom na Otoku unatoč tome što je stigao do trećeg mjesta u Premiershipu i vratio Chelsea u Ligu prvaka. Izgubio je finale Liga kupa od prvaka Manchester Cityja tek nakon penala, a u Azerbajdžanu može osvojiti i prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Ipak, mnogi na njegovu mjestu na Stamford Bridgeu vide legendu kluba Franka Lamparda, koji je nedavno s Derbyjem izgubio od Aston Ville 1:2 u finalu doigravanja za ulazak u Premiership, pa se očekuje njegov povratak u klub s kojim je osvojio sve i čiji je s 211 golova najbolji strijelac u povijesti.

S druge strane, Sarri se ima priliku nakon godine dana vratiti u Italiju i preuzeti Juve, koji i dalje pokušava osvojiti Ligu prvaka i prekinuti crni niz koji traje već 23 godine, uz sedam izgubljenih finala. 

Alternative za Sarrija su Simone Inzaghi, Mauricio Pochettino i Pep Guardiola, s tim što je trener Manchester Cityja javno na presici rekao da nema ništa od njegovog mogućeg dolaska u Torino, iako su pojedini mediji plasirali informaciju da će njegovo predstavljanje u Juventusu biti 4. lipnja.

Sarri se za sada ne izjašnjava o svojoj budućnosti, a sve će biti puno jasnije nakon večerašnjeg finala Europa lige. 

 

Pročitajte više