BOKS

"Tyson je tetovirao glavu uoči borbe pa nokautirao protivnika nakon 49 sekundi"

Foto: Getty Images / Guliver Image

ŽIVOT i karijera Mikea Tysona i danas pune naslovnice svjetskih medija.

Boksačka legenda, po nekima i najbolji boksač svih vremena, porazom od Lennoxa Lewisa 6. lipnja 2002. godine za titulu prvaka praktički je okončao karijeru, iako je nakon toga imao još nekoliko borbi. Da je to tako, svjedoči i prvi meč nakon toga održan osam mjeseci kasnije protiv Clifforda Etiennea. Svega desetak dana prije borbe Tyson se posvađao s trenerom Jeffom Fenechom, koji mu je zamjerio da ne trenira dovoljno.

Bijesni Tyson u znak protesta tetovirao je glavu te rekao da odustaje od borbe.

"Bio je nespreman. Nakon razgovora od sat vremena u suzama sam napustio kuću u kojoj sam odsjeo i prvim letom se vratio obitelji. Samo tjedan dana prije borbe tetovirao je glavu, zbog čega se nije smio tako brzo boriti", prisjeća se Fenech.

U međuvremenu se Tyson predomislio, zamijenio je trenera u kutu i nokautirao Etiennea za 49 sekundi u Memphisu. 

Sve je to na drugoj strani, kod kuće, gledao Fenech.

"Osam tjedana sam u Las Vegasu radio i bio daleko od obitelji kako bih ga spremio za borbu. Kada je nokautirao Clifforda, bio sam sretan zbog Mikea. No, uznemirio sam se i razbjesnilo me to što sam osam tjedana radio s njim, a na kraju nisam, nakon svega, bio dio te njegove pobjede", priznao je bivši trener. 

Borba protiv Etiennea pokazala se kao Tysonova posljednja profesionalna pobjeda u ringu jer je u posljednje dvije borbe izgubio protiv Dannyja Williamsa i Kennyja McBridea.

Iron Mike je u karijeri od 58 borbi pobijedio 50 puta, uz 44 nokauta, šest poraza i dva remija.

Pročitajte više