HRT stotine tisuća Hrvata uskratio za gledanje jedne od najluđih utakmica ikad

Foto: Getty Images/Guliver Image

U MORU nelogičnih i neobjašnjivih poteza koje je povukao posljednjih nekoliko godina, HRT je sinoć ponovno briljirao.

Nacionalna televizija koja godišnje od pretplatnika ubire više od milijardu kuna, zakinula je stotine tisuća Hrvata za jednu od najboljih utakmica u novijoj povijesti Lige prvaka. Juventus je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala bio na korak do neviđene senzacije.

Talijani su izgubili prvu utakmicu u Torinu od Reala 3:0, da bi u uzvratu do sudačke nadoknade vodili tim rezultatom i ispali nakon što je Ronaldo zabio iz sumnjivog penala u 97. minuti za konačnih 1:3. No dok je fantastični Mario Mandžukić s dva gola rušio Real i vodio Juventus prema nevjerojatnom preokretu, na drugom programu HRT-a mogli smo "uživati" u uspavanci iz Münchena, gdje su Bayern i Sevilla odigrali bez golova.

HRT ima pravo odabira jedne utakmice Lige prvaka srijedom ispred Arenasporta. Iako su u Madridu igrali Real i Juventus, jedni od najvećih klubova na svijetu, na Prisavlju su odlučili da će zanimljivija biti utakmica Bayerna i Seville. Može im se dati za pravo činjenica da je Real branio ogromnih 3:0 iz Torina, a Sevilla je ipak imala malo više šanse u Münchenu jer je prvu utakmicu izgubila 2:1.

Uoči početka utakmica nitko nije davao nikakve izglede ni Juventusu ni Sevilli, koliko god Španjolci imali aktivniji rezultat, i upravo je zato jedni logičan odabir bio uzeti utakmicu sa Santiago Bernabeua. Ako zbog ničega drugog, onda zbog činjenice da smo u Madridu u izravnom dvoboju mogli gledati dva hrvatska reprezentativca, Modrića i Mandžukića, a očekivati je bilo da će zaigrati i treći, Mateo Kovačić, što se na kraju i dogodilo.

Istina, da se kojim slučajem u Münchenu odvijala drama, a Real i Juventus igrali nekakvih dosadnih 1:1, HRT bi bio u pravu. No odabir utakmice sa Santiago Bernabeua bio je jedini logični potez. Kao što je logično bilo odavno uvesti HD kanal koji imaju sve televizije u regiji, a ne se 2018. godine hvaliti "eksperimentalnim" prijenosom Svjetskog prvenstva u visokoj rezoluciji.

Pročitajte više