UNIŠTIO JUVENTUS, A SADA ODLAZI Tottenham ostaje bez sjajnog veznjaka usred sezone?

Foto: Getty Images / Guliver Image

TOTTENHAM nakon sjajnih 2:2 kod Juventusa u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavi strijelce Harryja Kanea i Christiana Eriksena, vratara Huga Llorisa... Međutim, jedan od najboljih igrača u Torinu bio je Mousa Dembele. Belgijac je odigrao maestralno protiv talijanskog prvaka, ali možda neće dočekati uzvrat na Wembleyu 7. ožujka.

On je imao ukupno 117 dodavanja i čak 95 posto uspješnosti protiv jedne od najboljih momčadi Europe te je jedan od najzaslužnijih za veliki povratak Spursa nakon šokantnih 2:0 u prvih 10 minuta. 

Njega je londonski klub želio prodati na ljeto, pa u siječnju, ali je na kraju ipak ostao. No, uskoro bi mogao završiti u Kini, gdje još traje prijelazni rok (28. prosinca se završava). Peking Gouan nudi mu 30 milijuna eura za tri godine ugovora, što 30-godišnji veznjak želi prihvatiti jer mu je to posljednja prilika za dodatnu zaradu u karijeri.

S druge strane, sada ga Tottenham ne želi prodati, a njemu je preostalo 18 mjeseci ugovora u Engleskoj, gdje prima godišnje 4,5 milijuna eura. 

Dembele je u Tottenhamu već šest godina, a do sada je odigrao 225 utakmica te zabio 10 golova uz 11 asistencija, dok je za reprezentaciju Belgije odigrao 72 susreta i postigao pet pogodaka. 

 

Pročitajte više