Van Gaal uoči Intera: "Gotovo je, na ljeto odlazim čak i ako uzmemo Ligu prvaka"

TRENER nogometaša Bayerna Louis van Gaal najavio je da će na kraju ove sezone sigurno napustiti klupu svog kluba, čak i ako ga odvede do trona u Ligi prvaka.

Rekao je to Van Gaal uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Intera, koju Bavarci dočekuju s prednošću 1:0 iz prvog susreta. Podsjećamo, isti klubovi sastali su se u lanjskom finalu, u kojem je slavio Inter s 2:0.

U subotu su se Bavarci, nakon vrlo loše sezone, barem malo nakrcali sa samopouzdanjem, nakon prvenstvene pobjede nad HSV-om sa 6:0.

"Odigrali smo vrlo dobro protiv HSV-a, što nam je ubrizgalo dozu novog samopouzdanja. Dakako, Inter je vrlo jak protivnik i moramo biti iznimno oprezni. Prvu utakmicu su nogometaši Intera odigrali jednako kao i onu prošle sezone u finalu Lige prvaka. Iz mojeg kuta gledišta, bili smo bolji u obje te utakmice. No, jednu smo dobili, a jednu izgubili", započeo je Van Gaal.

"U nogometu je uvijek najvažnije zabijati golove. Moji igrači moraju u početnim minutama igre ''snimiti'' Interovu taktiku i adekvatno odgovoriti. Ukoliko pobijedimo, bit će to vrlo poseban dan. Prvo, svladali bi branitelje naslova, a drugo, nikada kod kuće nismo dobili Inter."

Stiglo je i pitanje bi li eventualno Bayernovo osvajanje Lige prvaka promijenilo planove o odlasku Van Gaala s klupe Bayerna po završetku ove sezone.

"Kada bi osvojili Ligu prvaka, svi bi u klubu naveliko slavili taj uspjeh, pa tako i ja. Nakon toga bi Bayern nastavio svoju avanturu s novim trenerom. Treba razmišljati o budućnosti, a ne o prošlosti. Žao mi je što ću uskoro napustiti Bayern, jer je to veliki klub. U njemu je lako raditi. No, to je nogomet. Franz Beckenbauer je poželio moj ostanak? Lijepo je čuti, ali on više nije u klupskom vrhu. Razgovarao sam s direktorima i donijeli smo odluku. Sada više nema povratka", zaključio je Van Gaal.

Ribery: Uživam u nogometu kada Van Gaal nije blizu

Bayernov francuski krilni napadač Franck Ribery je povratak u golgetersku formu prošlog vikenda pripisao vijesti o skorašnjem odlasku trenera Louisa van Gaala s klupe Bavaraca.

Francuski reprezentativac i nizozemski stručnjak nisu uspjeli pronaći zajednički jezik u Bayernu. Zna se to i od ranije, a novu potvrdu lošeg odnosa sa svojim trenerom odaslao je Ribery u iskrenoj izjavi za France Football.

"Više uživam u nogometu kada nema Van Gaala u blizini."

Ribery je sjajno odigrao u domaćoj subotnjoj pobjedi 6:0 nad HSV-om u dvoboju 26. bundesligaškog kola. Njemačka nogometna liga (DFL) pripisala mu je dva pogotka u toj utakmici, iako je jedan od njih zapravo bio autogol Heika Westermanna.

Na upit je li vijest o odlasku Louisa van Gaala iz Bayerna na kraju ove sezone stimulirala momčad, Ribery je odgovorio:

"Mislim da je!"

Matthaus: Žao mi je što je Inter izgubio, ali još mogu proći

Lothar Matthäus, rekorder po broju nastupa u njemačkoj nogometnoj reprezentaciji, a danas izbornik reprezentacije Bugarske, kaže da je podijeljenih osjećaja kada je u pitanju okršaj Bayerna i Intera u Ligi prvaka.

Matthäus je, dakako, igrao za oba kluba. Dres bavarskog ponosa nosio je od 1984. do 1988. gdine, te od 1992. do 2000. godine, a u međuvremenu je četiri godine nastupao za Inter.

Bivši nogometaš koji je prikupio rekordnih 150 nastupa za njemačku reprezentaciju, od toga 83 za bivšu Zapadnu Njemačku, kaže kako se teško može navijači opredijeliti u sudaru Bayerna i Intera. Njemački prvak je dobio prvu utakmicu u Milanu s 1:0, a uzvrat je u utorak navečer na Allianz Areni.

"Moje srce kuca za Inter. Bio sam na prvoj utakmici na San Siru i nije me razveselila Bayernova pobjeda. Opet, i Bayern je dio mog srca. Stoga ću reći da su izgledi za prolaz 50-50. U nogometu je sve moguće. Inter sigurno može pobijediti u Münchenu. Mislim da rezultat iz prve utakmice neće sputati Inter. Oni i dalje mogu proći dalje", izjavio je 49-godišnji Matthäus za Mediaset.

Pročitajte više