Van Gaal vratio povjerenje u momka iz Davora: Na Olića uvijek možemo računati



HRVATSKI nogometni reprezentativac Ivica Olić odveo je svoj Bayern do velike pobjede nad Manchester Unitedom 2:1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka i zaslužio hvalospjeve njemačkih medija.

Zabio je Olić pobjednički gol u drugoj minuti sudačke nadoknade i izazvao erupciju oduševljenja prepune Allianz Arene.

"Tridesetogodišnji Hrvat bio je u utorak tako oštar da je čak i obrana svjetske klase kao što je ona Manchesterova izgorjela na njemu. Posljednja scena kod gola za 2:1 najbolje simbolizira koliku muku Olić zadaje svojim suparnicima. Gomez se probio u šesnaesterac protivnika, ali se odbio od obrambenog zida i izgubio kontrolu lopte. Francuski lijevi branič Patrice Evra trebao ju je izbiti, ali onda se odnekud stvorio Ivica Olić. I u trenucima dok ni publika na stadionu nije shvatila što se zbiva, Olić se munjevito stvorio sam pred Edwinom van der Sarom i sigurno poslao loptu u mrežu. Uslijedila je erupcija na stadionu dok je skidao svoju majicu i slavio gol”, piše Süddeutsche Zeitung.

Čak je i uvijek na pohvalama škrti Bayernov trener Louis van Gaal morao aplaudirati neumornom napadaču.

"Ivica Olić je uvijek oštar i odlučan. Na njega se uvijek može računati", rekao je Van Gaal, koji je upravo Olića prijevremeno (već na poluvremenu) izvukao iz igre u dvoboju 28. bundesligaškog kola prošle subote protiv Stuttgarta (domaći poraz Bayerna 2:1).

Komentar na Olićevu igru dao je i Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge:

"Znamo što Olić donosi momčadi. Nismo ga doveli iz Hamburga bez razloga. Uvijek sam govorio da je on veliko pojačanje za nas."

"Nadam se da sam sada dokazao treneru da mogu zabiti gol i u posljednjim minutama", komentirao je Olić.

Pročitajte više