HNL

VARAŽDIN - ISTRA 1:1 Remi u derbiju začelja najviše odgovara Lokomotivi

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN je remizirao s Istrom (1:1) na domaćem terenu u 31. kolu HNL-a.

Gosti su poveli preko Hare u 18. minuti, a za izjednačenje je pogodio Posavec u 34. minuti.

Istra je bolje otvorila utakmicu, a prvu veliku šansu imala je u 10. minuti kada je Gržan tražio Navarra pred golom. No Španjolac je zakasnio.

Prvo poluvrijeme obilježeno brojnim šansama

Gostima se bolja igra isplatila u 18. minuti kada je Hara pogodio za 1:0. Gosti su odigrali kratak pas iz kornera, a potom poslali centaršut koji je udarcem glavom u gol pretvorio Hara.

Kako je vrijeme odmicalo, Varaždin je igrao sve bolje i nagrada za otvoreniji pristup stigla je u 34. minuti kada je zabio Posavec.

Đurasek je odlično pronašao usamljenog Memiju na desnoj strani, a ovaj je poslao oštru prizemnu loptu koju je Posavec pospremio u mrežu.

Šest minuta kasnije Obregon je imao odličnu šansu kada je šutirao glavom, ali lopta je otišla malo pored gola.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imala je Istra. Galilea je u 53. minuti poslao dugu loptu za Gonzaleza, nakon čega se okliznuo branič Varaždina, ali Guera Djou je u posljednji čas spasio ispred Horkaša. Potom je Istra prijetila nakon kornera, ali lopta je otišla pored gola.

Podjela bodova najviše odgovara Lokomotivi

U 60. minuti Postonjski je centrirao iz slobodnog udarca, ali Herrera nije uspio zakačiti loptu koja je otišla u gol-aut.

Novu veliku šansu Varaždin je imao u 77. minuti kada je Senić sjajno pronašao rezervista Benku koji je šutirao preko gola.

Varaždin je u finišu utakmice igrao s igračem manje nakon što je u 82. minuti drugi žuti karton zaradio Guera Djou.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao pa je Varaždin ostao na osmom mjestu, a Istra na devetom. Ovome se najviše raduje Lokomotiva koja sada ima tri boda manje od Varaždina.


Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više