Večeras ili sutra odluka o Janičinom nastupu u veleslalomu

VODSTVO hrvatske skijaške reprezentacije večeras će ili najkasnije sutra donijeti konačnu odluku o tome hoće li svjetska prvakinja u kombinaciji Janica Kostelić nastupiti u veleslalomu SPa u St. Moritzu, koji je na rasporedu u četvrtak.

Janica, koja je do kombinacijskog zlata došla uz velike bolove u desnom koljenu, danas je, uz slobono skijanje, trenirala i veleslalom.

Gostujući večeras u emisiji ´Ski magazin´ Hrvatske televizije, kazala je da će vjerojatno nastupiti u veleslalomu.

´Sve je u redu i mislim da ću voziti veleslalom. Nije da me ne boli, ali ne treba od toga raditi pompu i izvlačiti se na to´, izjavila je najbolja svjetska skijašica.

Otac i glavni trener Ante Kostelić, također, vjeruje da je nastup u veleslalomu izglednija opcija.

´Mislim da ćemo večeras objaviti hoće li voziti u četvrtak. Na ruku nam idu odlični uvjeti na stazi i ako oporavak bude išao kako treba, u četvrtak će vjerojatno voziti. Psihološki bi bilo dobro da nastupi, jer se time održava natjecateljska tenzija´, rekao je Ante Kostelić u emisiji ´Ski magazin´.

I dalje je u planu da se u ponedjeljak, nakon povratka u Zagreb, obavi magnetska rezonanca.

´U ponedjeljak ćemo obaviti magnetsku rezonancu i onda ćemo vidjeti što dalje. Vjerojatno će odskijati sezonu do kraja, a onda bi po završetku Svjetskog kupa uslijedila operacija. To, naravno vrijedi ukoliko budu povoljni nalazi magnetske rezonance´, dodao je Ante Kostelić.

Pročitajte više