Velasquez o varalici Jonesu: "Sranje, jebeno sranje!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠI UFC prvak Cain Velasquez poznat je kao iznimno miran i staložen borac koji rijetko kada žestoko istupa u javnosti. No pitanje o steroidima i njihovoj zlouporabi uspjelo mu je dići “krvni tlak” tijekom druženja s novinarima u Koreji, gdje trenutačno provodi vrijeme.
 
Upitan o Jonu Jonesu koji je na UFC-u 214 nokautirao njegova klupskog kolegu i prijatelja Daniela Cormiera pod utjecajem nedopuštenih sredstava, Velasquez je izgubio živce te nije birao riječi, nazvavši Jonesovo ponašanje “jebenim sranjem”, a Jonesa je optužio za varanje.
 
"Sve se na koncu svodi na to da su ljudi jednostavno varalice", rekao je Velasquez te je dodao:
 
"Recimo u našoj dvorani…Daniel i ja ne trebamo dodatne supstance kako bismo bili bolji. Mi to radimo tako što treniramo jače. Mi se bavimo ovime od kada smo bili djeca. Naučili smo kako trenirati, kako trenirati ispravno i kako biti kompetitivni. Ako koristiš bilo kakve steroide ili bilo što što nije dopušteno – ako nije dopušteno, onda to zaista nije dopušteno. Želimo samo da smo svi ravnopravni. A to što je Jones napravio, to je sranje. To je jebeno sranje. Zašto? Pa zato što nije htio izgubiti od Daniela! Je li to bio razlog? Zašto?" pita se Velasquez i ujedno nudi odgovor.
 
Iako Jones i dalje nije službeno “osuđen”, a proces protiv njega tek počinje, jasno je da su u njegovu tijelu pronađeni steroidi, točnije Turinabol. Sada mu prijete četiri godine suspenzije, što bi vjerojatno značilo i konačni kraj karijere.
 
"Mi samo želimo da je sport pošten. Kada ulazimo u borilište, naš cilj je da se radi o poštenom natjecanju, da se sve samo svede na to tko više trenira, tko se bolje spremio, tko je bolji borac. Onaj koji treba zablistati taj dan, onaj koji treba pobijediti, taj to treba napraviti samo napornim treningom. Ničim više", zaključio je Velasquez.
 
Bivši UFC prvak je najavio vjerojatni povratak sredinom iduće godine. I dalje pokušava zaliječiti sve ozljede koje ga muče već nekoliko godina, a u međuvremenu je odlučio provesti neko vrijeme u Južnoj Koreji.
 

Pročitajte više