Video - Azijska Liga prvaka: Lovrek i suigrači bolji od Ivankovićevog Shandonga

U PRVOM kolu G-skupine Azijske Lige prvaka nogometaši korejskog Jeonbuka na svom su Jeonju World Cup Stadiumu pobijedili kineski Shandong Luneng 1:0.

Momčad hrvatskog napadača Krune Lovreka do sva je tri boda došla pogotkom Won-Jae Parka u 59. minuti, koji je zabio glavom s druge vratnice nakon ubacivanja Brazilca Eninha, najboljeg igrača u redovima domaće momčadi.

Malo prije pogotka, u 56. minuti, u igru je za domaće ušao Lovrek.

Pobjeda domaćeg sastava, azijskog prvaka iz 2006. godine, može se nazvati aposlutno zasluženom. Gosti, kineski prvaci koje s klupe predvodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković, počeli su igrati riskantnije tek nakon što su primili gol.

Malo nakon jedinog gola na utakmici branič gostiju Zheng Zheng pogodio je vratnicu, da bi Han Peng 12 minuta prije kraja sjajnim udarcem glavom natjerao domaćeg vratara Yeom Dong-hyunma na sjajnu obranu gotovo sigurnog gola.

U drugom kolu natjecanja Ivankovićeva momčad za dva tjedna na svom stadionu dočekuje japanski Cerezo iz Osake, koji je u prvom kolu kao domaćin nadigrao indonezijsku Aremu iz Malanga 2:1.

Azijska Liga prvaka, 1. kolo, skupina G:

Jeonbuk – Shandong 1:0

Cerezo – Arema 2:1

Pročitajte više