NBA

VIDEO Japanci na NBA utakmici pokazali koliko je njihova sportska kultura drukčija

Foto: Profimedia

NBA PRVACI Golden State Warriorsi odigrali su dvije pripremne utakmice za novu sezonu u Japanu. U petak su pobijedili Washington Wizardse 96:87, a danas su bili bolji od istog protivnika 104:95. Stephen Curry bio je najbolji strijelac Warriorsa sa 17 poena, a za Wizardse je Kristaps Porzingis postigao 18.

Na ovim se utakmicama u Japanu mogla primijetiti razlika u sportskoj kulturi te nacije u usporedbi s Amerikom ili Europom. Kad bi igrači stali na liniju slobodnih bacanja, cijela dvorana bi potpuno utihnula iz poštovanja prema izvođaču, kako bi mu omogućila mir, tišinu i koncentraciju.

Taj je običaj u današnjem slučaju više pogodovao Wizardsima, za koje igra lokalni junak Rui Hachimura. Oni su pogodili čak 27 od 30 slobodnih bacnja, odnosno 90%, dok su Warriorsi realizirali samo dvije trećine, 12 od 18 pokušaja.

Dogodine SP u Japanu

Iduće godine svijet će puno češće moći svjedočiti ovakvim prizorima jer je Japan, uz Indoneziju i Filipine, domaćin Svjetskog prvenstva 2023., na koje se Hrvatska nije uspjela plasirati.

Pročitajte više