Video - Navijači prekinuli utakmicu Slavije: Policija psima i palicama rastjerala žene i djecu

PRVA polufinalna utakmica Češkog kupa između nogometaša Slavije i Olomouca prekinuta je pri rezultatu 1:1 nakon što je više od tisuću navijača izašlo na teren protestirajući protiv klupske uprave. Fotografije protesta i nereda možete pogledati ovdje.

Dvoboj na stadionu Slavije kasnio je 20 minuta nakon prvog upada navijača na travnjak kada su željeli razgovarati s nekima od igrača. Utakmica je gotovo prekinuta jer dio igrača nije želio na teren dok su na njemu navijači, ali navijače je primiro kapetan Slavije. Utakmica je počela, no tijekom poluvremena je skupina navijača ponovno je počela raditi nerede i pokušala ući u klupske prostorije obračunati se s klupskim vodstvom, ali ih je spriječila policija.

Iako je rezultat u tom trenutku bio 1:1, sasvim je izgledno da će dvoboj biti registriran rezultatom 3:0 za goste iz Olomouca.

Češki velikan u posljednje je dvije godine prošao put od vrha do dna. Prema pisanju čeških medija, Slavia Prag je u velikim dugovima, igrači i zaposlenici nisu primali plaće, a sve se odrazilo i na rezultate. Prije tri godine prvi su se put u povijesti plasirali u skupinu Lige prvaka, ali umjesto da je to označilo početak boljih vremena za praški klub, počeo je njihov pad.

Navijači za to krive "imbecilno vodstvo kluba" protiv kojega su odlučili prosvjedovati. Uoči utakmice vodstvo kluba sastalo se sa predstavnicima NATLAND Grupe, koja želi preuzeti dio dugovanja kluba i tako preuzeti klub. Legenda kluba i direktor češke reprezentacije Vladimir Šmicer priznao je češkim novinarima da su "šanse da spasimo klub 50-50".

Navijači su mirno ušetali na teren na poluvremenu utakmice, ali kad su stigli do ulaza u unutrašnjost stadiona gdje su svlačionice počeli su ulaz pokušavajući napasti i suca, a na navijače su poslani interventni policajci sa psima i došlo je do sukoba. Policija je izletila sa psima i palicama, a navijači su uzvratili pirotehnikom. Među navijačima bilo je više od tisuću osoba, a među njima i velik broj starijih ljudi, žena i djece koji su se priključili prosvjedu za spas voljenog kluba. Većeg sukoba unutar stadiona nije bilo jer je policija zavladala terenom samo sat vremena nakon početka prosvjeda. Uhićena su trojica navijača, dvojica zbog uništavanja tuđe imovine, a jedan za napad na policajca.

Slaviji prijeti bankrot i izbacivanje u treću ligu.

Pročitajte više