Video: Olić s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi torpedirao Juventus

HRVATSKI reprezentativac Ivica Olić zabio je dva pogotka za svoj HSV koji je s 3:0 pomeo Juventus na Emirates kupu u Londonu.

Video: Prvi pogodak Olića Juventusu

Olić je odigrao cijelu utakmicu za hamburšku momčad, ali je do punog izražaja došao u drugoj i trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je u vrlo kratkom razmaku dva puta zatresao mrežu pričuvnog Juventusovog vratara Chimentija.

Olić je prvi gol zabio iz kontranapada, kada je primio loptu 20-tak metara od gola, ušao s njom u kazneni prostor, a onda prizemnim udarcem u lijevi Chimentijev kut pogodio za 2:0 i potvrdu pobjede svog sastava.

Kuriozitet je da je Olić potom bio strijelac samo desetak sekundi nakon što su Torinezi krenuli s centra. Neoprezno izveden udarac s centra rezultirao je presječenom loptom, koja je opet stigla do Olića, koji je s gotovo istog mjesta kao i kod svog prvog gola, ali ovoga puta nešto bolje pokriven, odlučio sam završiti akciju, i snažnim udarcem, ovoga puta u desni gornji kut vratara Juvea, izmamio pljesak gledališta na Emirates stadionu.

Prvi pogodak za momčad nizozemskog trenera Martina Jola postigao je Peruanac Paolo Guerrero u 19. minuti. Juventus je u nastavku napravio pritisak i stvorio nekoliko prilika, ali je HSV-ov vratar Frank Rost svojim obranama spašavao njemačku momčad.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više