Video: Pranjić s dva pogotka završio demoliranje Ajaxa

U DERBI utakmici petog kola nizozemskog nogometnog prvenstva Heerenveen je na svom terenu pobijedio Ajax 5:2, a Danijel Pranjić je postigao dva pogotka.

Nevjerojatno zvuči, ali Heerenveen je uspio u četiri dana dva puta pobijediti 5:2. U četvrtak su tim rezultatom svladali portugalsku Vitoriju Setubal, te se tako plasirali u Ligu UEFA-e, dok su u nedjelju na zemlju spustili moćni Ajax.

Od početka utakmice je Heerenveen izgledao bolje i makar nije imao više pripremljenih šansi od suparnika, za razliku od momčadi koju vodi Marco van Basten, Heerenveen je svoje sjajno koristio.

Već u 8. minuti je domaćin vodio s 2:0 pogocima Silve (autogol) i Beerensa. Sibon je u 50. minuti povisio na 3:0, a Danijel Pranjić je realiziravši jedanaesterac u 63. minuti povisio na ogromnih 4-0.

Ajax je došao k sebi u završnici kada je smanjio na 4:2, ali im je opet presudio hrvatski nogometaš. Makar nije realizirao novi jedanaesterac, zabio je za 5:2, te je time ponio i epitet igrača utakmice.

Pranjić je tako nakon pet utakmica postigao čak sedam pogodaka, te je drugi strijelac nizozemske lige. Ispred njega je samo napadač NAC Brede Amoah sa osam pogodaka.

Eredivisie, 5. kolo:

Heerenveen - Ajax 5:2 (Silva 4-ag, Beerens 8, Sibon 50, Pranjić 63-11m, 90 / Huntelaar 79, Suarez 81-11m)

Redoslijed: 1. Groningen 13, 2. PSV Eindhoven 12, 3. NAC Breda 12, 4. Heerenveen 10, 5. AZ Alkmaar 9...

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više