hajduk

VIDEO Tramezzani: Ovaj dres je teško nositi. U Hajduku ima puno kvalitete

Foto: Screenshot

PAOLO TRAMEZZANI je novi trener splitskog Hajduka, a 50-godišnji Talijan danas je predstavljen na Poljudu.

 

Na press-konferenciju je stigao s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i novim sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom. Tramezzani je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine, a vođenje prve momčadi preuzima odmah.

"Trener je upravo onakav kakvog smo tražili. Pošten, karakteran i pobjednik. Ima sve kvalitete koje sam želio i koje sam iskomunicirao sa sportskim direktorom. Želim reći da ne želim da se Hajduk u ovoj sezoni priprema za sljedeću. Imamo još 22 utakmice do kraja, igramo i Kup i Hajduk se mora boriti za trofeje. Želio bih zahvaliti i Bori Primorcu koji je uskočio kad je trebalo kao što je uvijek radio. U razgovoru mi je rekao da, ako treba, može ostati do petog mjeseca, ali da se dalje od toga ne vidi na klupi. On će nastaviti raditi u Akademiji", rekao je u uvodu Hajdukov predsjednik.

Ključna osoba u dovođenju Paola Tramezzanija bio je novi sportski direktor Mindaugas Nikoličisu koji je došao iz Gorice.

Na popisu bilo deset kandidata za klupu Hajduka

"Kad sam došao, rekao sam da je prioritet naći pravog trenera za Hajduk. Ja sam na listi imao deset potencijalnih kandidata o kojima smo onda prikupljali puno informacija sa svih strana. Nije bilo lako izabrati pravoga, ali odlučili smo se za Paola koji ima puno energije i može inspirirati naše igrače da podignu samopouzdanje. On je u svojoj karijeri bio u sličnim situacijama kao što je ova u kojoj je Hajduk. Pokazalo se da u teškim vremenima za klub može u kratkom roku popraviti rezultate. To je radio i u Luganu i u APOEL-u te u Sionu. Rekli su mi, u dobrom smislu, da je manijak na treninzima i da je 24 sata dnevno involviran u rad kluba. Vjerujem da je pravi izbor za Hajduk. Sezona nije gotova, puno je utakmica od kraja i naš cilj je da se plasiramo u Europu", kazao je Nikoličius i dao riječ Tramezzaniju.

"Zahvaljujem svima na povjerenju i jako sam sretan što sam ovdje. Znam koliko je ovaj klub važan, znam povijest i znam da je našim navijačima Hajduk vrlo važan u životu. Hajduk nije u dobrom razdoblju, ali sve se može promijeniti ako daješ sve od sebe i to obećavam. Ovo je jako važna sezona za Hajduk. Želim da igrači vjeruju u sebe i nadam se da ćemo već u petak krenuti dobro", rekao je Tramezzani.

Novi trener vodit će Hajduk već u petak u gostima kod Šibenika, gdje Hajduk igra prvu utakmicu u nastavku prvenstva.

Tramezzani najavio napadačku igru

"Nositi ovaj dres nije lako. Želim da igrači ne igraju u strahu i da igramo napadački. Ima u Hajduku dovoljno kvalitete, a i u Akademiji i vjerujem da ovu sezonu možemo dobro odigrati. Dosta sam gledao Hajduk prije nego što sam došao i najvažnije je da iz svakog igrača izvučemo maksimum. Napravit ću dobar posao", rekao je Tramezzani koji se nigdje u karijeri nije predugo zadržao.

"O tome sam baš pričao s Nikoličiusom i rekao mu da mi je u karijeri nedostajalo prilike da u jednom klubu ostanem baš dugo. Volio bih da to bude u Hajduku", kazao je.

Novinari su više pitanja postavljali predsjedniku i sportskom direktoru nego novom treneru. Nikoličiusa su pitali hoće li s trenerom doći i pojačanja za ostatak sezone. Novi Hajdukov sportski direktor je ukratko opisao sve loše što se u Hajduku godinama radilo.

"Imamo jako puno igrača pod ugovorima u klubu i trenutačno nemamo puno prostora da dovodimo nove igrače. Ako u Akademiji imamo dovoljno dobre igrače za prvu momčad, onda ćemo njima dati prednost kao što je slučaj sa Stipom Biukom. Imamo i Teklića, klinca koji je tu četiri godine, a nije započeo nijednu utakmicu. Ne mogu to objasniti, možda vi znate više nego ja. To je nevjerojatno. Pola lige me zove zbog njega. Ako ima 21 godinu i ne može igrati za prvu momčad, onda nam ne treba. Ako može, onda mora igrati jer te nebrojene posudbe nemaju smisla. Puno lošega sam čuo i o Todoroviću. Kako ga možemo ocijeniti ako nije odigrao nijednu utakmicu 90 minuta? Može igrati za BiH protiv Nizozemske 90 minuta, a ne može igrati za Hajduk. Nemam odgovor na to", rekao je Nikoličius.

 

Pročitajte više