Vratila se legenda, a s njom i prokletstvo: Evo zbog koga je Liverpool zapao u krizu

Foto: Getty Images / Guliver Image

PUNIH 17 godina Steven Gerrard igrao je za Liverpool, nosio kapetansku vrpcu, postao legenda kluba, osvajao Ligu prvaka. No, naslov Premier lige ostao je samo san. Na ljeto 2015. napustio je Anfield i otišao u LA Galaxy, a nakon godinu i pol vratio se u svoj klub, gdje je dobio mjesto trenera u mlađim kategorijama.

Međutim, zajedno s njegovim povratkom krenula je nevjerojatna kriza Liverpoola. Gerrard se službeno vratio 20. siječnja, a u poslije toga, u samo osam dana, momčad Jurgena Kloppa propadati. Upisala je tri poraza - sva tri kod kuće.

> DVA DEBAKLA U TRI DANA Drugoligaš šokirao Anfield, Liverpool ispao iz oba kupa

Prvo su 21. siječnja Redsi šokantno izgubili na Anfieldu od Swanseaja s 2:3, što je bio njihov prvi poraz kod kuće u prvenstvu ove sezone.

Zatim su 25. u uzvratu polufinala Liga kupa, također na svom stadionu, pokušali nadoknaditi poraz kod Southamptona 1:0. Međutim, nisu uspjeli, već su gosti ponovno slavili istim rezultatom i osigurali plasman u finale natjecanja nakon 38 godina.

A danas, u 4. kolu FA kupa Liverpool je bez Dejana Lovrena podcijenio drugoligaša Wolverhampton, koji ga je odlučio kazniti i pobijediti s 2:1, čime je eliminirao slavni engleski klub iz još jednog natjecanja. 

Engleski mediji su ekspresno, kroz šalu, za krizu okrivili Gerrarda, odnosno njegov povratak u klub. 

Pročitajte više