Vujović: Hrvatska je bolja momčad

NAKON raspada bivše države rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore dva se puta uspinjala na pobjedničko postolje na svjetskim prvenstvima. Oba puta osvojili su treće mjesto u Egiptu 1999. godine, te u Francuskoj dvije godine kasnije.

Na posljednjoj svjetskoj smotri u Portugalu bili su osmi. U Tunis su doputovali bez nekoliko igrača (Peruničić, Jovanović, Škrbić, Perić) koji su posljednjih godina bili glavne okosnice momčadi.

No, preskočili su prvi krug i stigli korak do polufinala. Izbornik Veselin Vujović je stvorio momčad kojoj je glavna snaga čvrsta obrana i odlični vratari, Arpad Šterbik i Danijel Šarić.

"Naša reprezentacija nema zvijezda. Dečki se bore, daju sve od sebe i to nas je dovelo na korak do polufinala. No, još uvijek smo neiskusni i radimo previše glupih pogrešaka," kazao je Vujović. Prepreka ulasku među četiri najbolje momčadi na svijetu bit će olimpijski pobjedici i svjetski prvaci.

"Hrvatska je bolja momčad. Najbolji ste na svijetu i bit će nam jako teško. No, našu prednost vidim u ozljedama ključnih igrača hrvatske reprezentacije, Ivana Balića i Petra Metličića," kazao je Vujović. U posljednjem pripremnom ogledu, uoči odlaska u Tunis, hrvatska reprezentacija je u Rijeci pobijedila.

"Utakmica u Rijeci nije pravi pokazatelj snage. Bila je to ipak prijateljska utakmica, a ogled u Nabeulu bit će sve, samo ne prijateljska utakmica," dodao je izbornik reprezentacije SCG.


Jedan od najboljih igrača Srbije i Crne Gore na dosadašnjem dijelu prvenstva vratar Šterbik smatra kako će ključno biti hoće li Petar Metličić zaigrati ili ne.

"Metličić je motor hrvatske momčadi. On je glavni pokretač, ključni čovjek u obrani i u napadu. Njegov izostanak jako se osjeti," smatra Šterbik, koji posljednje četiri godine igra u istom klubu kao i hrvatski reprezentativac Mirza Džomba. Prvo u mađarskom Fotexu, a sada u španjolskom Ciudad Realu.

"Svjesni smo svoje snage. Bez borbe ovdje nemamo što tražiti. Mi nemamo zvijezda u sastavu kao hrvatska vrsta i zato moramo uvijek pružiti 200 posto da ostvarimo pobjedu. Igramo dobro, možemo sve pobijediti i vjerujem kako možemo do polufinala," dodao je Šterbik.

Pročitajte više