NBA DOIGRAVANJE

Warriorsi saznali loše i odlične vijesti o ozljedi Kevina Duranta

Foto: Getty Images / Guliver Image

MAGNETSKA rezonancija desnog lista Kevina Duranta donijela je Golden State Warriorsima okvirnu pretpostavku o težini ozljede i procijenjenom vremenu oporavka. 

Loša vijest za prvake je da njihov najbolji igrač više neće igrati u seriji protiv Houstona. Dobra vijest je da bi krajem idućeg tjedna trebao biti spreman za povratak, ako njegovi suigrači izbace Rocketse.

"Naravno da smo razočarani jer više neće moći igrati u ovoj seriji, ali ako prođemo, čini se da će nam se vratiti u ne predalekoj budućnosti", izvijestio je trener Warriorsa Steve Kerr.

Iako u javnost nitko nije pustio detalje o Durantovoj ozljedi, osim da se radi o istegnuću lista, Kerrove riječi daju naslutiti da se radi o najblažem tipu te ozljede, koja obično zahtijeva odmor od 10 do 14 dana. To bi značilo da bi Durant za igru mogao biti spreman već idućeg vikenda, ali odluka će pasti nakon novog pregleda idućeg tjedna.

No pitanje je hoće li bez njega Warriorsi uopće doći u situaciju da igraju idućeg tjedna. U seriji protiv Houstona vode 3:2 i treba im još samo jedna pobjeda za plasman u finale Zapada, ali Rocketsi su im realno najveća prijetnja u konferenciji, a već su ih dvaput u ovoj seriji pobijedili u Houstonu i dok je Durant bio na parketu.

Bez DeMarcusa Cousinsa, koji je stradao u prvoj rundi, a sada i Duranta, Warriorsi će iduće dvije utakmice igrati s kosturom momčadi koja je osvojila naslov 2015., a godinu poslije ostvarila rekordne 73 pobjede u regularnom dijelu sezone. Pa iako u sastavu više nema dosta rotacijskih igrača iz tih sezona, jasno je da su Warriorsi u stanju pobijediti bilo koga i bez najboljeg igrača. Ali više nisu ni izbliza tako veliki favoriti.

Šesta utakmica igra se večeras u Houstonu, a sedma bi bila u nedjelju u Oaklandu. Pobjednik će u finalu Zapada igrati protiv Nuggetsa ili Blazersa, koji će pobjednika serije odlučiti u majstorici u subotu.
 

Pročitajte više