BOKS

Whyte bijesan nakon poraza: Furyjev potez bio je nelegalan, želim revanš

Foto: Profimedia

TYSON FURY obranio je naslove svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC i prema magazinu The Ring, nakon što je u dvoboju održanom u večernjim satima subote na londonskom stadionu Wembley nokautom u šestoj rundi svladao sunarodnjaka Dilliana Whytea. Poraženi borac sad tvrdi da je prevaren i traži revanš.

Fury je titulu prvaka zadržao nokautom, no Whyte tvrdi da desni aperkat koji je odsjeo na njegovoj bradi nije bio udarac koji je završio meč, već da je to bilo Furyjevo odgurivanje. Tvrdi da je nakon njega pao, a zbog posljedica pada nije mogao nastaviti borbu.

"Fury radi što želi"

"Snažno me je gurnuo, a ja sam pao i udario glavom o pod. To je nelegalno. Nije ovo hrvanje, ovo je boks. Ali vi puštate Furyja da radi što želi i zato se izvukao. Trebao sam dobiti još vremena za oporavak i da nastavim s borbom", rekao je Whyte, koji je u svom 31. nastupu pretrpio treći poraz.

"Kad me odgurnuo, otišao je sucu i rekao mu da zaustavi borbu. Sudac nije radio svoj posao. Dohvatio me udarcem, to je točno i bio je to dobar udarac. Ali nisam odmah pao. Pao sam nakon što me gurnuo objema rukama. Sudac je katastrofalno odradio svoj posao", dodao je Whyte.

Pročitajte više