Xavi kritizirao Barcelonu, a nahvalio Real

Foto: Guliver Image/Getty Images

XAVI, legendarni španjolski nogometaš, najavio je odlazak u mirovinu na kraju ove sezone.
 
"Igram zadnju sezonu. Bit ću trener, ali ne mogu odmah. Poznajem trenersku metodologiju, ali moram naučiti kako je upotrebljavati. Moja trenerska ideja je jasna: posjed i brzo oduzimanje lopte. Ako mogu imati 90 posto posjeda, to je bolje nego 89", rekao je Xavi koji nosi dres katarskog Al Sadda.
 
U Barceloni je bio do 2015. godine i s katalonskim divom je osvojio osam naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka. Ipak, smatra da njegov klub posljednjih godina griješi u transfer politici...
 
"Generalno gledajući, čini mi se da se Barca uspavala. Kao da vjeruju da će se mladi igrači pojavljivati sami od sebe. Zadatak trenera je da uči mlade igrače i priprema ih za seniorsku momčad i naš stil igre. Treba ih učiti, a ne pritiskati da osvajaju trofeje. To nije najvažnije u njihovoj dobi. Nije loše ako pobjeđuju, ali to ne smije biti glavni cilj."
 
Barcelona ima novog trenera. Klupu je od Luisa Enriquea preuzeo Ernesto Valverde.
 
"Vidi se da je dobro pripremljen, iskusan je, poznaje klub i običaje. On živi naš stil i mislim da će se dobro uklopiti. Mislim da njegov dolazak znači potpuni povratak korijenima."
 
I dok nije zadovoljan sa stanjem u Barceloni, smatra da Real u posljednje vrijeme povlači vrhunske poteze.
 
"Real dovodi odlične igrače, dobro rade i dominiraju u aspektima koji su bitni za nogomet: protunapad, pozicijski napad, znaju stati na loptu, dobro napadaju i dobro se brane, tehnički su odlični, dobro kombiniraju, a uz sve to imaju fizički jake igrače. Odličan su spoj snage i tehnike."
 

Pročitajte više