Žalbena komisija UEFA-e povećala kaznu Srbiji zbog rasističkih ispada navijača

ZBOG rasističkih ispada navijača na EP-u mladih reprezentacija, Srpskom nogometnom savezu kazna sa 40 povećana na 100 tisuća švicarskih franaka.

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Srpski nogometni savez sa 40 tisuća švicarskih franaka zbog rasističkih ispada na utakmici Europskog prvenstva mladih reprezentacija 17. lipnja, u kojoj je Srbija poražena od Engleske 2-0. No, UEFA je povukla neuobičajen potez i uložila žalbu na odluku vlastite Disciplinske komisije.

Žalbena komisija prihvatila je argument da je kazna neprimjerena i odredila novu od 100 tisuća švicarskih franaka, s tim da Srpski nogometni savez pola kazne mora platiti odmah, a drugu polovicu ovisno o eventualnim novim ispadima navijača u sljedeće dvije godine. 

Problema na toj utakmici nije bilo samo na tribinama. Prilikom izlaska igrača s terena sukobili su se i igrači, a Engleski nogometni savez tvrdi da su se i srpski nogometaši poveli za svojim navijačima vrijeđajući tamnopute engleske igrače. 

Engleski nogometni savez nakon utakmice kaznio je sam sebe s 5 tisuća švicarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja svojih nogometaša.  

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više