Zbog napada nožem na navijača Dinama osumnjičen za pokušaj ubojstva

NAPADAČ na 23-godišnjeg navijača Dinama ispred željezničke postaje u Dugom Selu, koji ga je u nedjelju ubo nožem te mu probio lijevo plućno krilo osumnjičen je za pokušaj ubojstva, doznajemo iz PU zagrebačke.

Dvojica navijača Rijeke Marko M. (23) i Srđan S. (21) godinu su u nedjelju oko 3 sata ujutro, na povratku s utakmice iz Koprivnice presreli dvojicu svojih vršnjaka te ih napala nakon kraćeg verbalnog sukoba.

Navijači Dinama su se pješice kretali Kolodvorskom ulicom pjevajući Dinamove navijačke pjesme. U tom trenutku prema njima su se približavale tri nepoznate muške osobe koje su izvikivale navijačke slogane riječkog kluba, od kojih je jedna nepoznata osoba prišla oštećenom, zagrlivši ga rukom oko vrata, dok je prijatelj zaostao s drugom dvojicom nepoznatih muškaraca.

Tada je između oštećenog i nepoznatog muškarca došlo do verbalnog sukoba, nakon čega je nepoznati muškarac iz džepa izvadio manji nož, kraće oštrice nalik na bodež, te ga napao.

Nakon napada nožem, mlađi prijatelj je zaustavio automobil koji je prolazio, a vozač ga je spremno odvezao u Dom zdravlja Dugo Selo.

Ozlijeđeni je zatim prebačen u bolnicu u Dubravi, gdje je zadržan na liječenju, s hematomom na denom oku, ogrebotinama na trbuhu i s dvjema ubodnim ranama u predjelu leđa, od čega je jedna probila lijevo plućno krilo, ali je izvan životne opasnosti.

Napadači su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, te su nakon provedene kriminalističke obrade osumnjičeni za pokušaj ubojstvo, odnosno sudjelovanje u tučnjavi.

S.H.

Pročitajte više