Žestoki obračun Torcide i slovenske policije na graničnom prijelazu

GOTOVO nitko od pedesetak Torcidaša koji su krenuli na prijateljsku utakmicu Maribora i Hajduka nije uspio doći do stadiona u Ljudskom vrtu. Zapeli su, doznajemo, već par kilometara nakon graničnog prijelaza Macelj, gdje ih je zaustavila slovenska policija.

Kako doznajemo nakon što je došlo do kršenja javnog red i mira, iz zasad nepoznatog razloga, mariborska policija postupila je sukladno tome.

Veći broj pripadnika Torcide iz raznih dijelova Hrvatske, koji su kombijima i osobnim automobilima krenuli put Maribora prvotno su se verbalno sukobili s policijom, da bi na kraju došlo do fizičkog obračuna.

Slovenci su otišli korak dalje, jer kako doznajemo, osim pendreka radilo je i vatreno oružje te je oštećeno nekoliko automobila. Iako je bilo više ozlijeđenih navijača, nitko od njih nije želio ostati u slovenskoj bolnici, već su krenuli svojim kućama.

Kako doznajemo jedan Torcidaš je priveden u policijsku postaju.

Porazu momčadi Hajduka od slovenskom prvoligaša tako je svjedočila tek manja skupina Torcide pristigla iz Rijeke. U udruzi navijača Hajduka u Splitu teško je doći do osobe raspoložene za razgovor, a nedostupan je i glavni tajnik Toni Ljubić. No, na forumu njihove službene internetske stranice korisnicima je jasno istaknuto da ne šalju postove dok i posljednji pripadnik ne izađe iz slovenskog zatvora.

"Molimo da se suzdržite od objavljivanja informacija o putu u Maribor na ovom i drugim forumima, dok se svi naši ne vrate iz zatvora. Znači, nikakvi detalji o ničemu. Hvala." - stoji na stranicama Torcide.

Inače, za vrijeme odigravanja susreta, na službenom parkingu Ljudskog vrta, nepoznate osobe izgrebale su autobus Hajduka, nakon čega je na uviđaj pristigla i tamošnja policija.

Glasnogovornik policijske uprave Maribor Virtić u razgovoru za Index je kazao da još uvijek čeka službeno izvješće, nakon čega će nam proslijediti detalje o uhićenim navijačima.

D.R.
Foto: Torcida.org

Pročitajte više