DINAMO PRVAK HRVATSKE

Znate li koliko je Dinamo osvojio bodova više od Hajduka u ovih 20 titula?

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

DINAMO je pobjedom 1:0 u Koprivnici nad Slaven Belupom šest kola prije kraja sezone potvrdio jubilarni 20. naslov prvaka.

Modri su tako nastavili s nevjerojatnom dominacijom hrvatskim nogometom jer su od neovisnosti propustili samo osam ligaških titula. Šest ih je pripalo Hajduku, a po jedna Zagrebu i Rijeci.

Budući da je Hajduk drugi najtrofejniji hrvatski klub, a ujedno i najveći Dinamov rival, smisleno je izračunati bodovnu razliku koju su Zagrepčani ostvarili nad Splićanima osvajajući tih 20 titula.

Iako ova sezona još nije gotova, trenutačna prednost Dinama nad Hajdukom u tih 20 sezona iznosi čak 334 boda. Treba, doduše, uzeti u obzir da Bili imaju utakmicu manje, koju će u subotu od 19 sati igrati s Rijekom na Poljudu.

Najveću razliku u odnosu na Hajduk Dinamo je napravio u sezoni 2007./08., kad ga je iza sebe ostavio okruglih 30 bodova, a čak devet puta razlika je iznosila 20 ili više bodova.

Ovo će biti deseta takva sezona, a kako stvari stoje, lako bi mogla biti i rekordna. Hajduk trenutačno zaostaje 32 bodova pa će, iako ta razlika već u subotu može pasti na 29, do kraja ostati još šest kola u kojima bi je Zagrepčani ponovno mogli povećati na više od 30.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više