22-godišnji silovatelj i ubojica 73-godišnje starice s Grobnika: Odnos je bio dobrovoljan

NA RIJEČKOM Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje 22-godišnjem Franku Valiću optuženom za silovanje i ubojstvo 73-godišnje žene u kolovozu prošle godine na Grobniku iznad Rijeke. Tijekom cijelog sudskog postupka Valić poriče krivnju tvrdeći da je seksualni odnos bio dobrovoljan, a za ubojstvo starice optužuje vlastitog oca.

Prema pisanju Novog lista, na suđenju je svjedočio dr. Miroslav Bojić, psihijatar iz Centra za forenzičnu psihijatriju bolnice u Vrapču, koji je ustvrdio je kako je Valić u trenutku počinjenja kaznenog djela bio neubrojiv.

Podsjetimo, i predstojnik Klinike za neurokirurgiju KBC-a Rijeka, prof. dr. Đulijano Ljubičić, procijenio je kako je tada 20-godišnji Franko Valiću, koji je silovao i ubio 73-godišnju Antoniju Lolić "osoba s teškim patološkim poremećajem seksualnog nagona na razini monstruoznosti".

Stravično ubojstvo je šokiralo mještane Podhuma, mjesta 15-ak kilometara udaljenog od Rijeke, koji su tada naveli kako je Franko V. i inače bio problematičan, ali kako je bilo riječ o krađama i provalama. Franko V. je u kuću nesretne starice ušao tako što je razvalio prozor njene spavaće sobe. Silovao ju je, a potom ju je zadavio električnim kablom. Mrtvu ženu je pronašla njena 34-godišnja susjeda, koja se zabrinula jer se starica nije pojavila na nedjeljnoj misi.

Pročitajte više