Bernardić vjeruje da će biti idući zagrebački gradonačelnik

Foto: Hina

PREDSJEDNIK zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić istaknuo je u utorak da je SDP apsolutno spreman za izbore u gradu Zagrebu, kad god oni bili te da on kao kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, sa svojim stranačkim kolegama, vjeruje u pobjedu.

Na novinarsko pitanje odgovaraju li SDP-u izbori u Zagrebu jer je aktualni gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak otvorio mogućnost prijevremenih izbora, odnosno podnošenja svoje ostavke do 2. lipnja, Bernardić je odgovorio da su razlog tome vjerojatno nesuglasice Bandića i njegove zamjenice Sandre Švaljek.

SDP je apsolutno spreman za izbore

"Vjerojatno misli da ne radi dobro, no, to je nešto što oni jednostavno moraju riješiti", rekao je Bernardić.

"Zagreb je najvažniji grad i glavni grad Hrvatske, on treba biti slobodan da postane razvoj gospodarstva Hrvatske i nadoknadi godine propuštenih prilika, zadnjih 25 godina i omogući perspektivu mnogim ljudima u Zagrebu da ostanu ovdje, da ne idu van granica ove zemlje", poručio je Bernardić.

Rekao je kako to znači da se trebaju realizirati brojni razvojni projekti, riješiti pitanje otpada, energetske obnove fasada, povezivanja sjevera i juga, istoka i zapada, poduzetničkog centra, termi, žičare, kongresnog centra... - svih onih stvari koje u zadnjih 25 godina nisu napravljene.

Kontinuirano razgovara s Milanovićem

Što se izbora tiče Bernardić je poručio da je SDP apsolutno spreman kad god oni bili i vjeruju u pobjedu. "A aktualnom gradonačelniku hvala na svemu - Zagreb se okreće prema budućnosti", istaknuo je Bernardić.


Upitan je li u tom slučaju, on kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Bernardić je odgovorio potvrdno. "Da, ja sam naravno kandidat SDP-a na izborima, ali u tome je najvažnije ono što će reći članovi i članice stranke, to jest tijela gradske organizacije, a mislim da je SDP kroz jednu promjenu kandidata imao već dosta iskustva kako to zapravo nije dobro", kazao je.

Na pitanje je li razgovarao sa šefom stranke, jer je na zadnjim izborima predsjednik SDP-a Zoran Milanović kandidirao bivšeg ministra Rajka Ostojića, Bernardić je odgovorio kako razgovaraju kontinuirano. "Kao šef najjače organizacije unutar SDP-a s predsjednikom cijele stranke", dometnuo je.

Upitan znači li to da ima Milanovićev blagoslov da će biti SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Bernardić je odgovorio da u stranci situacija malo drugačije funkcionira.

"Blagoslov je više jedan, ja bih se usudio reći, vjerski pojam. Dakle, u stranci postoje mehanizmi i postoje institucije, postoje procedure i kad su ispunjene procedure, institucije i mehanizmi onda dolazi do kandidature", istaknuo je.

"Zagreb nema vremena čekati svoju budućnost"

Na pitanje odgovaraju li mu u ovom trenutku izbori, jer iz HDZ-a poručuju da su oni spremni kojeg god datuma bili, Bernardić je odgovorio da pitanje nije odgovaraju li njemu izbori nego ima li Zagreb vremena čekati.

"Mi tvrdimo da Zagreb nema vremena čekati svoju budućnost. Zagreb se mora okrenuti budućnosti. Hvala svima na svemu što su dosad napravili, a Zagreb se okreće budućnosti", poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Pročitajte više