HNS: Pokrenuli smo najvažnije procese i mjere u Vladi koji će omogućiti izlazak iz krize

ČLANOVI Predsjedništva HNS-a, potpredsjednik Sabora Milorad Batinić i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš danas su se osvrnuli na šest mjeseci rada HNS-ovog Kluba u Saboru.

"U teškim okolnostima u kojima je Kukuriku koalicija dobila odgovornost i stekla povjerenje da upravlja zemljom, sasvim je legitimna kritika javnosti prema radu Vlade i Sabora, pa tako i HNS-a. Također, legitimna su očekivanja da će se poteškoće rješavati brže nego što se to doista događa. S naslijeđem koje se gomilalo zadnjih osam i više godina teško je realno očekivati brze pomake, ali mi očekujemo da će do tih pomaka, temeljem poteza koje su napravili Vlada i Sabor, svakako doći", poručio je predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Saboru Jozo Radoš ocijenivši da je mjerenje svakog poteza dužnosnicima i članovima Vlade dio političke utakmice, ali i dodao kako je HNS-u puno važnije ono što se radi.

"HNS je pokrenuo najvažnije procese i mjere u Vladi koji će omogućiti izlazak iz krize i u tom smislu ne vidimo prigovore iz Koalicije. I to je ono što nam je najvažnije", rekao je Radoš i dodao kako Klub HNS-a u Saboru može svojim kvalitetnim radom doprinijeti i pomoći ne samo kvaliteti rada Sabora, nego i dizanju rejtinga HNS-a u teškim okolnostima u kojima se nalaze i Hrvatska, a i HNS kao stranka odgovorna za najvitalnije resore.

Prvih pola godine rada Sabora ocijenio je razdobljem stvaranja pretpostavki za rad Vlade i poručio kako očekuje da će taj rad biti puno kvalitetniji, dok je rad HNS-ovih zastupnika, prema njegovim riječima, bio na visokoj razini. Zastupnici su iznosili stajališta o svim važnim zakonskim pitanjima, istupili su 300 puta, a Klub HNS-a podnio je 12 amandmana.

Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić osvrnuo se na rad Predsjedništva Sabora, ustvrdivši kako se u prvih pola godine uspjelo smanjiti troškove.

"Radilo se racionalno, nastojalo se uštedjeti gdje god se moglo. Također, težilo se poboljšanju rada Sabora i nadamo se da smo, u jednom dijelu, u tome i uspjeli", istaknuo je Batinić. Ocijenio je i da su izmjene Poslovnika demokratične i smanjuju mogućnost zloporaba.

Pročitajte više