Josipović poručio Francuzima: Radimo na otklanjanju poteškoća, uložite u Hrvatsku

Foto: Dragan Matić (Cropix)

PREDSJEDNIK  Republike Ivo Josipović primio je izaslanstvo Udruge poslodavaca MEDEF International, koje čine francuski poslovni ljudi, na čelu s Charlesom Paradisom, predsjednikom francusko-hrvatskog poslovnog vijeća i jednim od direktora Bouygues Constructiona, tvrtke koja je dio konzorcija za Zračnu luku Zagreb.

Kako su priopćili iz Ureda predsjednika, osim predstavnika francuskih tvrtki koje već posluju u Hrvatskoj, ovo izaslanstvo čine i tvrtke koje još ne posluju u Hrvatskoj, a ovo im je prilika da se upoznaju s hrvatskim tržištem i s mogućnostima poslovanja i partnerstva u Hrvatskoj.
 
Tijekom susreta, predsjednik Josipović pozvao je francuske investitore da ulažu u Hrvatsku, te istaknuo kako je Hrvatska osobito zainteresirana za ulaganja u proizvodnju za izvoz te za otvaranje novih radnih mjesta.
 
"Kako bi se investicije što brže mogle realizirati, hrvatska Vlada radi u prilog stvaranja bolje investicijske klime, posebno na uklanjanju birokratskih prepreka te smanjenju poreznog opterećenja", naglasio je Josipović.

Pročitajte više