Južna Koreja: Pogriješili smo, hakerski napadi ne dolaze iz Kine

Ilustracija: Arhiva

JUŽNA Koreja je, dan nakon što je za ovotjedne hakerske napade optužila Kinu i Sjevernu Koreju, priznala da je pogriješila objasnivši da su napade pogreškom povezali s kineskom IP adresom.

Podsjećamo, jučer je Korejska komisija za komunikacije objavila da hakerski napad dolazi iz Kine, ali nije mogla potvrditi identitet hakera. Međutim, kasnijom istragom zaključeno je da je za mrežne poteškoće krivo računalo u jednoj od pogođenih banaka. Južnokorejske vlasti svejedno vjeruju da je napad krenuo izvana.

Podsjećamo, ugroženo je oko 32.000 računala u šest organizacija - stranice televizijske mreže YTN, MBC i KBS u Južnoj Koreji i dvije glavne banke - Shinhan i NongHyup.

Nakon što su objavile da iza napada stoji Kina, južnokorejske su vlasti objasnile kako su uvjerene da iza napada zapravo stoji Sjeverna Koreja, s obzirom na to da su i njihovi prijašnji napadi izvedeni s adresa iz Kine. Sjeverna Koreja je i ranije izvodila cyber napade na konzervativne medije, banke i državne ustanove u Južnoj Koreji.
 

Pročitajte više