Kajin: Ovo što se Bandiću stavlja na teret je minorno premo onome što se dešava u Istri

Foto:

SABORSKI zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin poručio je danas kako su nedjela za koja Uskok tereti uhićenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića minorna prema svemu onom što se događa u Istri oko financiranja kampanja, prenamjene zemljišta, namještanja poslova i drugih nezakonitosti.

"Osim slučaja s otpadom u Zagrebu, sve ovo što se Bandiću stavlja na teret je minorno premo onome što se dešava u Istri, bilo da se radi o financiranju kampanja, medija i PR agencija, bilo da je riječ o izvlačenju novaca i namještanja javnih poslova, odnosno pretvaranju javnog u privatno ili GUP-u", izjavio je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.

Istaknuo je da u poslovima s prostornim planiranjem Bandić "nije ni do koljena, odnosno one je naučnik ovoj ekipi u Istri gdje su se cijele općine privatizirale". "Brtonigla, Vodnjan, Poreč, Pula, Novigrad su eklatantni primjeri prostorno-planske korupcije", rekao je Kajin i izrazio nadu da će se tome uskoro ipak stati na kraj.

"Dok se ne obuzda kriminal, nepotizam i medijske neslobode, Istra će stagnirati i neće biti novih ulaganja i investicija", poručio je.

Dodao je kako uhićenje Bandića nije politički slučaj, ali da će posljedice "itekako biti političke". "Taj slučaj se dogodio ne zbog politike, jer politika ne znači nekome pogodovati, nego zbog zlouporabe politike", kazao je.

Upitan kako tumači to što predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović stalno hvali Istru i koalicijskog partnera IDS, Kajin je odgovorio kako premijer najbolje ne poznaje ni prilike u Hrvatskoj, a kamoli u Istri.

"Žalosno je da to čini i na taj način nastupa, ne zbog svog uvjerenja i zbog toga što vjeruje u to, nego zbog činjenice da mu na idućim izborima treba nekoliko desetaka tisuća glasova koje kontrolira IDS, uglavnom kroz radna mjesta u javnim i komunalnim poduzećima", ocijenio je.

Rekao je i kako mu predsjednik Republike Ivo Josipović još nije odgovorio na pismo koje mu je poslao prije tjedan dana i u kojem ga upozorava na IDS-ov način vladanja Istrom, ali i istaknuo da odgovor zapravo i ne očekuje.

Pročitajte više