Kosor se obrušila na Milanovića: Zašto premijer nije došao na obljetnicu Bljeska u Okučane?

PRIJE točno 17 godina počela je akcija 'Bljesak' za oslobađanje zapadne Slavonije. Obljetnica se tradicionalno obilježava u Okučanima.

Povodom obilježavanja akcije 'Bljesak' u Okučane su stigli šefovi Sabora i ministarstva obrane Boris Šprem i Ante Kotromanović te izaslanik Predsjednika i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Lovrić. Položili su vijence na Središnjem križu u Spomen Parku hrvatskim vitezovima, nakon čega je služena misa zadušnica za 42 poginula branitelja i civilne žrtve.

Operacija Bljesak počela je u rano jutro 1. svibnja 1995. U samo 31 sat Hrvatska vojska i specijalna policija oslobodile su oko 500 četvornih kilometara okupirane zapadne Slavonije, i tako spojile istok i zapad zemlje. Akcija je bila uvod u konačno oslobođenje Hrvatske.

U sjeni proslave Jadranka Kosor u Okučanima se obrušila na premijera Milanovića. "Nedopustivo je da Milanović nije došao na obljetnicu Bljeska", rekla je zaključivši da on očito ne razumije važnost ovoga dana za hrvatsku povijest.

Pročitajte više